OTKRIVENA VELIKA ZAVERA: Iza Janšinog non pejpera stoje Rama i oni koji prave „Veliku Albaniju“

Zamenik predsedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Nebojša Radmanović rekao je da priča o non-pejperu ide na štetu Srbije i da se sakriva činjenica da se njime želi stvoriti „velika Albanija“.

„Nije isključeno da upravo iz albanske kuhinje dolazi ovaj dokument koji predviđa prekrajanje granica na prostoru zapadnog Balkana“, kaže Radmanović.

Komentarišući aktuelnu situaciju oko non-pejpera, koji je poslednjih dana podigao veliku prašinu u regionalnoj javnosti, on je istakao da je albanski premijer Edi Rama jedini priznao da je video dokument, za razliku od ostalih državnika regiona.

„Samo je jedan čovek rekao da je to video. Mi kao da smo to zaboravili. Dakle, radi se o predsedniku Vlade Albanije Ediju Rami, koji ima izbore 25. aprila, čiji je programski cilj velika Albanija. Nema spora da je `non-pejper` nastao u albanskoj kuhinji uz podršku nekih obaveštajnih struktura“, rekao je Radmanović za „Glas Srpske“.

On dodaje da prema tom papiru jedino dobija Albanija, te da se ova prilika koristi za napade na Srbiju i Republiku Srpsku.

Radmanović kaže da je po tim kartama napravljena „velika Albanija“.

„Volšebno je neko tu okrenuo priču protiv Srbije, kao ona pravi ‘veliku Srbiju’. ‘Papir’ deo Republike Srpske pripaja Srbiji, ne znamo koji deo. Republika Srpska ima 25.000 kilometara kvadratnih, Kosovo ima nešto više od 10.000 kilometara kvadratnih. Ako bi dodali Bujanovac i Preševo, to je skoro ista teritorija. Pa, ko dobija? Kakva `velika Srbija`?“, pita Radmanović.