Otkriven cilj Amerike – Obračun sa Rusijom, pa sa Kinom?

Cilj Sjedinjenih Američkih Država je da se obračunaju sa Rusijom, a zatim i sa Kinom, izjavio je predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko.

„SAD žele da iskoriste trenutak tako što će svoje saveznike vezati za sebe i potopiti Rusiju u ratu sa Ukrajinom. To je njihov cilj – da se obračunaju sa Rusijom, a zatim i sa Kinom“, rekao je Lukašenko u intervjuu za agenciju AP.

On je takođe optužio Zapad, posebno Vašington, u potpirivanju sukoba između Rusije i Ukrajine.

Naše vesti bez cenzure samo na mreži VKontakteOVDE 

Lukašenko smatra da Rusija ne može da izgubi u sukobu u Ukrajini, ali da pri tome Moskvu podržava samo Minsk, dok se „čak 50 država pridružilo udruženim snagama“ na ukrajinskoj strani.

Na pitanje novinara da li postoji hipotetička mogućnost upotrebe nuklearnog oružja u slučaju odugovlačenja vojnih dejstava u Ukrajini, beloruski lider je istakao da je upotreba nuklearnog oružja nedopustiva.

„Apsolutno smatram da je upotreba nuklearnog oružja nedopustiva i zato što je to pored nas. Ne baš ovde, ali ne ni preko okeana, kao Sjedinjene Američke Države. To je uopšte nedopustivo… Može otkinuti Zemljinu kuglu sa orbite i odletećemo u nepoznatom pravcu“, rekao je Lukašenko.

Pratite naše odabrane najbolje vesti bez cenzure na našem “Telegram” kanalu na Android telefonima preko instalacije na Play Prodavnici ili desktop računarima OVDE

Ali, da li Rusija može ili ne može da primeni nuklearno oružje, „to pitanje treba da postavite rukovodstvu Rusije“, konstatovao je Lukašenko.

(sputnjik)