OŠTRA PORUKA LAVROVA: Nećemo poštovati pravila koja su oni izmislili

SAD neće moći da oduzmu Rusiji prava na sopstveni glas u međunarodnim poslovima, izjavio je danas ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.

SAD neće moći da nateraju Rusiju da se pridržava pravila koja je izmislio Vašington, rekao je Lavrov u intervjuu za TV kanal „Rusija 1“.

Na pitanje šta SAD pokušavaju da postignu slanjem dodatnih pošiljki naoružanja u Ukrajinu, Lavrov je istakao da je Vašington te ciljeve odavno deklarisao, prenosi agencija TAS S.

„Oni ostvaruju ono što su odavno najavili, da Rusija mora da zna svoje mesto, da nema pravo na svoj glas u međunarodnim poslovima, da mora da poštuje pravila koja su izmislile Sjedinjene Države. To je sve. Mislim da dobro razumeju da im to neće uspeti“, poručio je Lavrov.

Ranije je ambasador Rusije u SAD Anatolij Antonov izjavio da je „pumpanje Kijeva američkim oružjem put ka direktnoj vojnoj konfrontaciji između najvećih nuklearnih sila“ i da će imati nepredviđene posledice.

Poštovani čitaoci, na našem Telegram kanalu možete pratiti naše najbolje vesti kao i one koje ne objavljujemo na drugim mrežama zbog specifičnog sadržaja

Naš Telegram kanal – https://t.me/webtribune

(tanjug)