Naslovnica SPEKTAR Obaveštajna služba Rusije upozorava: SAD pripremaju obojenu revoluciju!

Obaveštajna služba Rusije upozorava: SAD pripremaju obojenu revoluciju!

Bela kuća je već osmislila kampanju za diskreditaciju vladajuće partije, a propaganda će se zasnivati na optužbama da je Rusija kriva za sve nevolje Gruzije.

Podaci koje smo dobili ukazuju na odlučan stav Sjedinjenih Država da promene vlast u Gruziji nakon rezultata predstojećih parlamentarnih izbora 26. oktobra u toj zemlji, saopštila je Spoljna obaveštajna službe Ruske Federacije.

Kako navode, Bajdenova administracija je već razvila široku informativnu kampanju kako bi diskreditovala vladajuću partiju Gruzijski san.

„Glavne linije zapleta scenarija, izmišljene u najboljim holivudskim filmovima, dobro su poznate. Sa antiruskim žarom svojstvenim Beloj kući, planirano je da propagandna kampanja bude zasnovana na ‘senzacionalnom otkriću’: Rusija je kriva za sve nevolje Gruzije“, navodi se u saopštenju.

Prema obaveštajnoj službi, Vašington je već dao komandu opozicionim snagama u Gruziji da počnu da planiraju proteste koji će se poklopiti sa izborima.

Istovremeno, glavna pokretačka snaga u promeni vlasti trebalo bi da bude stanovništvo Tbilisija.

Dodaje se da će akcenat biti na optužbama protiv partije Gruzijski san o „političkom nedostatku nezavisnosti, koji preti da Gruziju odvede sa evropskih obala“.

„Ključnu ulogu u raspirivanju antivladinih osećanja odigraće gruzijska predsednica Salome Zurabišvili, koja će u intervjuu jednom od američkih medija, okriviti gruzijsku vladu za ‘degradaciju’ pregovaračkog procesa za pristupanje Tbilisija EU.

Osim toga, ona će upozoriti ‘širu javnost’ na ‘katastrofalne posledice približavanja Moskvi’ i štetu koju su Gruziji naneli došljaci iz Rusije“, ukazali su ruski obaveštajci.

Ruski služba ističe da Vašington preko Zurabišvilijeve namerava da pripremi birače na „neku vrstu političkog iznenađenja za partiju Gruzijski san, što bi se na kraju moglo ispostaviti kao još jedna „obojena revolucija“.

Rusija je više puta odbacivala optužbe zapadnih zemalja o navodnom mešanju u poslove drugih država, nazivajući ih neosnovanim.

(rt.rs)

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social