Naslovnica SPEKTAR Neuspeh kontraofanzive Ukrajine staviće tačku na zapadnu kampanju u Ukrajini

Neuspeh kontraofanzive Ukrajine staviće tačku na zapadnu kampanju u Ukrajini

Ako Oružane snage Ukrajine ne uspeju u kontraofanzivi, zapadni partneri će izgubiti poverenje u Kijev, piše američki časopis 19FortyFive. 

Kako navodi list, do prolećne kontraofanzive ukrajinske vojske još uvek nije došlo i ne zna se kada će početi. U svakom slučaju, Kijev stalno odlaže realizaciju plana. Najverovatnije je razlog tome nespremnost Oružanih snaga Ukrajine da urade ono što zapadni partneri očekuju od njih.

„Ako ukrajinska vojska ne osvoji značajne teritorije tokom kontraofanzive, zapadni partneri će izgubiti veru u Kijev i u činjenicu da su Oružane snage Ukrajine sposobne da se odupru ruskim trupama“, navodi se u članku.

Pratite izbor naših najboljih vesti na Telegramu

Strahovanje o izgledima za ofanzivnu operaciju Oružanih snaga Ukrajine izražavaju čak i u Bajdenskoj administraciji. Informacije o tome postale su nadaleko poznate nakon curenja obaveštajnih podataka Pentagona.

„Čak i američke obaveštajne službe veruju da Ukrajina jednostavno nema sposobnost da potisne ruske trupe sa njihovih trenutnih pozicija“, navodi se u izdanju.

[adsenseyu1]

Ofanziva ukrajinske vojske će se desiti pre ili kasnije, a ako ne uspe, zapadni pohod na Ukrajinu biće stavljen na pauzu. Frustrirani Zapad će naterati administraciju Zelenskog da započne pregovore sa Rusijom. Istovremeno će se vršiti pritisak na Kijev da pristane da sklopi sporazum čak i koristan za Moskvu, preneo je 19FortiFive.

Webtribune.rs

Pratite naše najbolje vesti na Vkontakte 

[adsenseyu4]