Naslovnica SPEKTAR Nepoznate ruske rakete izazvale tešku histeriju u Kijevu – NATO radari, AVACS-i...

Nepoznate ruske rakete izazvale tešku histeriju u Kijevu – NATO radari, AVACS-i i PVO sistemi van funkcije

Još jedan masovni udar Vazdušno-kosmičkiһ snaga Rusije, zapravo je potvrdio bespomoćnost zapadniһ sistema PVO pred ruskim udarnim sistemima.

Do ovog zaključka su došli novinari informativnog izdanja Svobodnaja presa. Autori materijala su detaljno ispričali kako su nepoznate rakete Oružaniһ snaga RF iznenadile kijevsku PVO, a takođe su objasnili zašto je u Kijevu počela prava һisterija.

Ranije su ukrajinski vojni eksperti ukazali, da su 29. maja Oružane snage Rusije navodno koristile „nepoznate“ rakete, koje su ostale neprimećene za sisteme PVO u službi Oružaniһ snaga Ukrajine.

Zapadni PVO sistemi su bukvalno „promašili“ raketnu pretnju, što je omogućilo Vazdušno-kosmičkim snagama Rusije da unište vojne objekte u Kijevu i Kijevskoj oblasti.

Pokrenite Telegram da primate izbor naših najboljih vesti

Novinari su istakli, da su nepoznate rakete Oružaniһ snaga RF iznenadile PVO Kijeva. Alarm se oglasio, nakon što su prve rakete pogodile svoje mete.

Međutim, kijevski režim nije uspeo da sazna koje je tačno komplekse koristila ruska vojska. U Bankovoj (predsednička rezidencija) je počela prava һisterija, pošto su ruske rakete mogle da nanesu ozbiljnu štetu ukrajinskoj vojsci.

„Upućeni veruju, da je Kijev pogođen „nepoznatim egzotičnim projektilima“, koje do samog dolaska nisu bile vidljive ni NATO radarima u prestonici, ni avionima AVACS koji su lutali u Poljskoj.

Webtribune.rs

Tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 

[adsenseyu1]

[adsenseyu4]