Naslovnica SPEKTAR Nemački general šokirao Zapad: Pitanje je vremena kada će Ukrajina doživeti vojni...

Nemački general šokirao Zapad: Pitanje je vremena kada će Ukrajina doživeti vojni poraz

Mora se staviti do znanja da ne postoji način da Ukrajina promeni stratešku situaciju u svoju korist. Koliko god to gorko zvučalo za Ukrajinu, ocenjuje Kujat

Vojna oprema proizvedena na Zapadu neće pomoći Oružanim snagama Ukrajine da ostvare pozitivne rezultate, jer se ukrajinska vojska nalazi pred neizbežnim kolapsom, izjavio je penzionisani general Bundesvera Harald Kujat, tokom intervjua za Jutjub kanal „Flavio fon Vicleben“.

„Mora se staviti do znanja da ne postoji način da Ukrajina promeni stratešku situaciju u svoju korist. Koliko god to gorko zvučalo za Ukrajinu, isporuka svog tog (zapadnog) naoružanja nije pomogla i neće pomoći u ostvarivanju prevlasti. Pitanje je vremena kada će Ukrajina doživeti vojni poraz“, naglasio je bivši nemački general.

Kujat je dodao i da dok je ofanziva ukrajinske vojske doživela kolaps i uzrokovala mnoge gubitke, Oružane snage RF nastavljaju da napreduju. Za to vreme, nijedno zapadno naoružanje nije uspelo da zaustavi rusku vojsku.

„Svo to ‘čudotvorno naoružanje’ bilo da se radi o tenkovima, artiljeriji, HIMARS-u, raznim višecevnim raketnim lanserima, nije se pokazalo kao istinski čudotvorno. Ista stvar bi se dogodila i sa raketama ‘taurus’, da su isporučene“, zaključuje on.

(rt.rs)

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social