Naslovnica SPEKTAR NATO upao u klopku- Rusi ih planski pustili da dopreme moćno oružje!...

NATO upao u klopku- Rusi ih planski pustili da dopreme moćno oružje! Ovo se dešava…

Ruske trupe će moći da unište lovce F-16 koje su obećale ukrajinske oružane snage u roku od 24 sata, rekao je bivši analitičar CIA Lari DŽonson u intervjuu za Jutjub kanal „Dialogue works“.

– Izgubiće i F-16. Čim polete u vazduh, poginuće za 24 ili 28 sati. F-16 neće moći da se nosi sa svojim ruskim kolegama, Rusi imaju rakete vazduh-vazduh da ih unište – objasnio je on.

Ekspert je izrazio sumnju da je Ukrajina zaista u stanju da jednostavno održava borbene avione i pistu za njih. On je tu odluku nazvao još jednim gubitkom zapadnih zemalja.

Prošle nedelje je generalni sekretar NATO- a Jens Stoltenberg rekao da bi isporuke F-16 Kijevu ojačale borbene sposobnosti Ukrajine, ali da ne bi suštinski promenile situaciju u sukobu.

Holandija i Danska su prve pristale da Kijevu daju lovce ovog tipa. Bela kuća je potvrdila da će Ukrajina dobiti borbene avione iz trećih zemalja kada njeni piloti završe obuku.

Šefica holandskog ministarstva odbrane Kajsa Olongren rekla je da Amsterdam očekuje da pošalje prve lovce F-16 u Kijev 2024. godine.

(Mediji)

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

[adsenseyu1]

[adsenseyu4]

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social