NAJNOVIJA VEST: „Srbi, naša braća po oružju stigli su na front u Zaporošku oblast“

Bataljon Sudoplatov u Zaporoškoj oblasti popunjen je dobrovoljcima iz Srbije, rekao je vršilac dužnosti guvernera regiona Jevgenij Balicki.

„Bataljon Pavel Sudoplatov je popunjen dobrovoljcima iz bratske Srbije koji su stigli u Zaporošku oblast da štite naše granice.

Momci iz Beograda su prave patriote. Naša braća po oružju stigla su u Zaporošku oblast, uprkos zabrani srpskog zakonodavstva da građani Srbije učestvuju u Specijalnoj vojnoj operaciji“, napisao je Balički na svom telegram kanalu.

Dobrovoljci iz Srbije su služili u vojnoj policiji, majstori su orijentalnih borilačkih veština, dodao je on. Prema rečima Balickog, Srbi su stali u red sa ruskim borcima, „dokazujući ne rečju, već delom lojalnost Rusiji i spremnost za borbu protiv nacizma“.

Pratite naše najbolje vesti na Vkontakte 

Bataljon je formiran u septembru na inicijativu vršioca dužnosti guvernera Zaporoške oblasti Jevgenija Balickog.

U dobrovoljačke redove stupio je i njegov sin Aleksandar. Svi su opremljeni potrebnom opremom o trošku regiona. Sredinom oktobra bataljon je započeo borbenu koordinaciju na poligonu. Više od 600 ljudi pristupilo je bataljonu.

Čuveni sovjetski kontraobaveštajac Pavel Sudoplatov, rodom iz Melitopolja , poznat je po svojoj herojskoj borbi protiv banderovskih nacionalista.

Webtribune.rs