Naslovnica SPEKTAR „Na ivici katastrofe“: Vojska SAD je već u Ukrajini ali bez uniforme

„Na ivici katastrofe“: Vojska SAD je već u Ukrajini ali bez uniforme

Ako američki predsednik Džo Bajden, odluči da otvoreno izvrši invaziju na Ukrajinu, to će dovesti do opasne eskalacije, rekao je bivši agent CIA Fil Giraldi, u intervjuu za „Jutjub“ kanal „Judging Freedom“.

„Ono što je zastrašujuće je, da bi Bajden mogao da uradi nešto sumanuto i suprotno ustavu. Inače, ustav je napravljen da predsednik ne može sam da započne rat. Ovo (otvoreni ulazak američkih trupa u Ukrajinu) biće ludilo. Ako pošalju borbene jedinice, neki od njih će poginuti, a neki će otići da ubijaju Ruse, što će neminovno dovesti do eskalacije“, objasnio je on.

Prema ekspertu, SAD su zapravo već poslale vojni kontingent u bivšu sovjetsku republiku, samo su to uradile tajno. Pored toga, većina američkih vojnika koji su tamo raspoređeni ne nose uniforme, dodao je Giraldi.

„Ovo se već dešava. Kao što neki ljudi počinju da shvataju, mi smo na ivici katastrofe zbog neodgovornosti“, zaključio je bivši agent CIA.

Ukrajinske trupe već četiri meseca vode kontraofanzivu u pravcu južnog Donjecka, Artjomovska i Zaporožja, bacajući u borbu brigade koje je obučio NATO, naoružane stranom opremom.

Prema rečima Vladimira Putina, za to vreme nisu uspeli da postignu nikakve rezultate. Zauzvrat, zapadni vojni stručnjaci primećuju efikasnost ruskih utvrđenja i minskih polja, zbog čega su Oružane snage Ukrajine pretrpele ozbiljne gubitke.

Na Telegramu bez cenzure – Izbor naših najboljih vesti  https://t.me/webtribune

Webtribune.rs

[adsenseyu1]

[adsenseyu4]

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social