Milomir Marić: Isporučili su Miloševića i ubili Đinđića jer su naivno verovali da će nas pomilovati i rehabilitovati kada širom otvorimo vrata svim našim neprijateljima …

Milomir Marić, novinar sa više od 40 godina iskustva i jedan od najvećih poznavalaca mnogih tajni na javnoj sceni Srbije, otkrio je zašto je ubijen nekadašnji premijer Srbije Zoran Đinđić.

Pa iako je od 12. marta 2003. godine, kada je ispred zgrade Vlade Srbije ubijen prvi premijer Srbije posle 5. oktobra, ispisano nebrojeno mnogo knjiga i članaka i lansirano pregršt spinova i kontraspinova vezanih za Đinđićevu likvidaciju, Marić je otkrio ono što već detalje nepoznate javnosti.

Poznati novinar je za smrt Điniđića optužio srpske nacionaliste, odnosno njihov poklonički odnos prema Haškom tribunalu.

– Kada su isporučivali Miloševića, izabrali su Vidovdan da označe pobedu zemaljske Srbije nad nebeskom. Ubijen je Đinđić jer su dobri srpski nacionalisti obećali uvođenje redovne avionske linije Beograd-Hag i hapšenje raznih zločinaca sve do poslednjeg Srbina. Od tada se računa da svi narodi na svetu imaju pravo da se bore za slobodu, dok se Srbi kažnjavaju za udruženi zločinački poduhvat – piše između ostalog Marić, aludirajući na isporučivanje najviših državnih funkcionera Haškom kazamatu.

U nastavku kolumne u kojoj se bavio odnosima na Zapadnom Balkanu, nekadašnji urednik i novinar čuvene Duge, a danas voditelj na TV HEPI konstatovao je da su tadašnje vlasti u Srbiji „naivno verovale da će nas pomilovati i rehabilitovati kada smo širom otvorili vrata svim našim neprijateljima“.

– Nije mnogo pomoglo ni kad su opljačkali i zatvorili čak i fabrike koje su preživele ratove, sankcije i NATO bombardovanje – konstatovao je Marić.

(Alo.rs)