Mekgregor: „Amerikanci moraju da se probude i shvate šta se zaista događa“

Strahovi od ruskih ambicija da preuzme Evropu su neosnovani kao i strah od iskrcavanja Vijetkonga u Sjedinjenim Državama tokom Vijetnamskog rata, rekao je bivši savetnik Pentagona pukovnik Daglas Mekgregor na svom Jutjub kanalu.

Ovako je prokomentarisao izjavu američkih vlasti da Rusija navodno teži da osvoji čitavu Evropu a jedini način da se to spreči je zaustaviti je u Ukrajini.

„Kada sam bio mlad i upisao se u Vojnu akademiju „Vest Point“, SAD  su još uvek ratovale u Vijetnamu. Predsednik SAD Lindon Džonson, general Westmoreland i drugi su nam govorili da ako se ne borimo protiv Vijetkonga i Severnih Vijetnamaca u Vijetnamu, moraćemo se boriti protiv njih u Los Anđelesu i Čikagu“, rekao je Mekgregor.

Mekgregor je nazvao ovakvu vrstu argumentacije „besmislenom“, podsećajući da se to nije dogodilo čak ni nakon povlačenja američkih trupa iz Vijetnama. Pukovnik je takođe napomenuo da su slične izjave bile prisutne i kao opravdanje za invazije u Irak i Avganistan.

Na Telegramu bez cenzure – Izbor naših najboljih vesti

„To je uvek bila besmislica. Sada čujemo isto o Ukrajini. Amerikanci moraju napokon da se probude i shvate da ih lažu“, zaključio je analitičar.

Ranije je Daglas Mekgregor izjavio da je ukrajinska vojska izgubila već 400 hiljada ljudi a unutar Vojnih snaga Ukrajine se razmatra „svrgavanje“ Zelenskog.

Webtribune.rs

 


Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social