Riter: Zapad pravi nove planove, shvatili su šta se događa u Ukrajini

Zapadne zemlje žele da minimiziraju rezultate ruske pobede u Ukrajini, izjavio je bivši američki obaveštajac, Skot Riter.

„Na Zapadu se pojavila nova realnost, pošto su svi shvatili da u Ukrajini ne mogu da ostvare svoje ciljeve. Sada su pred dilemom kako da ublaže posledice neizbežnog poraza“, smatra ekspert.

Prema njegovom mišljenju, ako se sukob sada zaustavi, može se otprilike zamisliti kakve će biti granice Ukrajine. U suprotnom, pitanje postojanja ove države u njenim sadašnjim granicama visiće u vazduhu, smatra Riter.

Severnoatlantska alijansa potcenila je Rusiju, kada je pripremala kontraofanzivu ukrajinskih oružanih snaga. Smatrali su je dobro postavljenom odbranom, ali slabom. Disciplina i posvećenost ruskih vojnika spustili su članove alijanse „na zemlju“, rekao je bivši obaveštajac.

„Rusi su se pokazali kao veoma dobri, a ta činjenica je osujetila NATO planove “, zaključio je on.

Kijev je 4. juna počeo aktivna vojna dejstva na južnodonjeckom, artjomovskom i zaporoškom pravcu, ubacivši u borbe brigade koje je obučavala Severnoatlantska alijansa, naoružane oklopnim vozilima.

Vladimir Putin je izjavio, da je operacija neprijatelja propala, a zapadni nadzornici su bili očigledno razočarani napretkom kontraofanzive.

Na Telegramu bez cenzure – Izbor naših najboljih vesti  https://t.me/webtribune

Webtribune.rs


Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social