Medvedev: „NATO je kao kancerogeni tumor, postao je globalni problem“

„Zapad želi da uništi Rusiju“, rekao je u ponedeljak bivši ruski predsednik Dmitrij Medvedev ruskoj novinskoj agenciji TASS.

„U Ukrajini se agresivno sprovodi zločinačka politika Sjedinjenih Država. Istina, uz mnogo aktivniju podršku Evropske unije, koja je izgubila nezavisnost. Cilj je isti – uništiti Rusiju. To je osnovni uzrok izuzetno agresivan, rusofobični geopolitički proces koji je pokrenuo Zapad. Naš odgovor je snažan, ali i pažljivo promišljen“, rekao je Medvedev.

„Ako postoji mogućnost da se problem reši mirnim putem, za pregovaračkim stolom, to treba da uradimo. Ali kada nema izlaza, moramo da reagujemo silom. Nažalost, i u Gruziji i u Ukrajini, vlasti tih zemalja nije ostavio Rusiji izbora. I mi smo namerno otišli ​​na vojnu intervenciju“, dodao je on.

„Što se tiče NATO-a, njegova neumoljiva želja da se širi duž ruskih granica, poput kancerogenog tumora, postala je globalni problem. Od toga se svi razumni ljudi razbole“, rekao je bivši ruski predsednik.

Medvedev je vodio Rusiju između 2008. i 2012. godine, a zatim je bio premijer do 2020. godine.

Važno. Samo na socijalnoj mreži Vkontakte objavljujemo sve naše najbolje vesti. Na ostalim socijalnim mrežama to nećete naći jer su cenzurisane i mi ne učestvujemo u toj iskrivljenoj i lažiranoj stvarnosti. Takođe nas nađite i na Telegramu. Budite u toku, pratite nas.

Naš VKontakte kanalhttps://vk.com/id718919389

(index.hr)