Mađarska je pozvala na zaštitu „imunog sistema“ države od zapadne tolerancije

Pozivi na takozvanu toleranciju uništavaju imunološki sistem države, rekao je budimpeštanski analitičar.

U Mađarskoj je, uprkos aktivnom protivljenju Evropske unije, na snagu stupio zakon kojim se zabranjuje gej propaganda među decom. U osnovi, dokument je usmeren na borbu protiv pedofilije, ali takođe ograničava izloženost maloletnika sadržaju povezanom sa homoseksualnošću.

Politikolog Miklos Kevehazi analizirao je publikacije u mađarskoj štampi na ovu temu i skrenuo pažnju na članak savetnika za politiku i bezbednost Centra za osnovna prava Jožefa Horvata. Objasnio je zašto je „tolerancija“ opasna i šta se tačno krije iza ovog izraza u savremenom svetu. Mikloš Kevehazi prepričao je glavne teze iz hrvatskog članka za ruske medije.

U mađarskom jeziku reč „tolerancija“ registrovana je nedavno, primećuje stručnjak, teško je naći je u akademskim rečnicima pre trideset godina. Horvat se obraća za pomoć Vikipediji. Svoje nalaze deli sa čitaocima.

„Čini se da ova definicija pokriva sadržaj sa kojim se svi generalno slažemo. Tolerancija, prihvatanje mišljenja drugih, uzajamno poštovanje. Zvuči vrlo ljudski i lepo. Ali u današnjoj „novoj eri pripovedaka“ reči koje ranije razumemo mogu nas prevariti “, upozorava Horvat.

Prema mađarskom analitičaru, „tolerancija“ u savremenom svetu nije ništa drugo nego planirani proces. A njegov cilj je uništavanje utvrđenih društvenih vrednosti i normalnih refleksa osobe i društva, kao rezultat slabljenja imunološkog sistema država, njihovog nacionalnog identiteta.

„Odnosno, moramo prihvatiti glavne faze prodiranja tolerancije u naše tradicije, navike i način života“, navodi Horvat. – A ovo je već manipulacija, želja da se „razgradimo“. Iza reči koje izgledaju jednostavno i jasno stoji zapravo hladna, svrsishodna operacija liberala koji eksploatišu mnoge ljude, koriste ih, zloupotrebljavajući njihovu naivnost “.

Mađarski analitičar ne isključuje da u stvarnosti postoji „efikasno ispiranje mozga“ koje se na Zapadu odvija poslednjih decenija. Ove aktivnosti rezultirale su ilegalnom migracijom i povećanim nasiljem u gradovima širom Evrope i Sjedinjenih Država.

U Mađarskoj su pokretači operacija kodnog naziva „tolerancija“ zapadne strukture i organizacije, uključujući ozloglašenu fondaciju Džordža Sorosa.

Dakle, jedan od dugoročnih programa bio je usmeren na zaštitu prava migranata, uključujući i ilegalne. NJegova primena podrazumevala je ne samo rad sa mađarskim graničarima, već i organizaciju posebnih kurseva obuke za tužioce i sudije.

„Krug se može smatrati zatvorenim“, kaže mađarski analitičar. – Odnosno, graničar mora da potapše glavu ilegalnog migranta koji sa lažnim pasošem pokušava da uđe u Mađarsku (a istovremeno i u Evropsku uniju). A ako bude uhapšen zbog prestupa, sud mora biti tolerantan, na primer, samo mahnite prstom: „Ispalo je loše, nemojte to više raditi, dragi ilegalni migrante!“

Ove zapadne fondacije ulažu ogromne napore da postignu svoje ciljeve. Oni istovremeno imaju praktično neiscrpne finansijske tokove, crpeći ih iz riznice svetskog liberalnog pokreta.

Ove organizacije svuda izvode obrazovne kurseve i obuke, nastojeći da promene temelje društva, bore se protiv osnovnog koncepta porodice i zalažu se za uništavanje nacionalnih tradicija.

Istovremeno, dolazi do širenja prava LGBT zajednica širom Evrope, a možda i celog sveta. U tom kontekstu je razumljivo zašto je u liberalnim medijima u Evropi pokrenuta teška politička kampanja protiv mađarske vlade zbog zatvaranja granica i ograničenja koncepta porodice na odnos muškarca i žene, primetio je Horvat .

Konačno, liberali su gađali mlađu generaciju: pokušali su da u mađarske porodice uvedu „tolerantne bajke“, podseća analitičar iz Budimpešte. Postoji želja za prevaspitavanjem dece koja su već u jaslicama, upozorava stručnjak.

Prema Jožefu Horvatu, radikalni liberalizam predstavlja ozbiljnu pretnju zapadnoj Evropi.

„Raspad nacionalnih država, uništavanje hrišćanskih vrednosti odvija se pod kodnim imenom„ tolerancija “, siguran je on.

Jožef Horvat naglašava da je neophodno zaštititi imuni sistem mađarske države i društva od uništenja na koje je osuđena ova spora, ali neizbežna operacija zapadnih liberala.

„Možda je vreme da stvari nazivamo pravim imenom i tako pomognemo sebi u ovom procesu lečenja“, podstiče analitičar.

Prema njegovim rečima, opasno je verovati u sve ono što branitelji liberalnih vrednosti projektuju kroz svoju „vazalnu štampu“ i u ono što pokušavaju da ubede.

„Uostalom, oni ponovo pokušavaju da nas lažu i drsko nas pozivaju da budemo još tolerantniji prema ovoj laži“, rezimira Horvat.

Inače, primećujemo da je u Rusiji zakon o zabrani gej propagande usvojen još 2013. godine i takođe izazvao negodovanje na „tolerantnom“ Zapadu.

Stanovnici drugih država takođe se danas protive „zapadnim vrednostima“. Na primer, u Gruziji su izbili neredi zbog pokušaja predstavnika LGBT zajednica da održe akciju: protivnici gej propagande u Tbilisiju čak su pocepali zastavu EU.

Ranije je Miklos Kevehazi više puta skretao pažnju na problem povezan sa promocijom netradicionalnih seksualnih odnosa. 

Ana Ilinskaja za ruske medije

Webtribune.rs