Ruski vojni stručnjak: Vremena kada je Zapad mogao da radi šta hoće, su prošla …

Rusija ima sve mogućnosti da odbije NATO i to ne samo u Crnom moru, rekao je vojni stručnjak, kapetan u rezervi Vasilij Dandikin.

Primetio je da reči zamenika ministra spoljnih poslova Ruske Federacije Sergeja Rjabkova o spremnosti Rusije da odbije bilo kakve avanturističke akcije Velike Britanije i drugih država na Crnom moru jasno pokazuju stav Ruske Federacije po ovom pitanju.

Stručnjak je siguran da je rusko Ministarstvo spoljnih poslova Zapadu jasno reklo da je bolje da ne provocira Moskvu.

„Sada nam naše mogućnosti omogućavaju da suzbijemo bilo kakve provokacije na bilo kom mestu – bilo da je to Crno i Baltičko more, Arktik ili Tihi okean. Vremena kada je Zapad sebi dozvoljavao neke neprihvatljive akcije su gotova. Neophodno je uzeti u obzir naše interese“, rekao je Dandikin.

Prema njegovim rečima, zapadne države su već dobile dostojan odgovor na svoje provokacije u crnomorskom regionu. Stoga će oni prestati da preduzimaju ishitrene akcije protiv Ruske Federacije.

Vredi napomenuti da su se nakon incidenta sa britanskim razaračem Defender stanovnici mnogih zemalja priklonili Rusiji. Amerikanci su posebno savetovali Londonu „da ne bocka medveda palicom, posebno u blizini njegove rodne jazbine“

Webtribune.rs