Naslovnica SPEKTAR Lari Džonson: Očekujem svaki dan da Zelenski bude svrgnut

Lari Džonson: Očekujem svaki dan da Zelenski bude svrgnut

Kampanja ukrajinskog predsednika je od početka laž, umesto mira doveo je do eskalacije sukoba, ističe penzionisani analitičar CIA

Ukrajinske oružane snage bi mogle da pokrenu ustanak protiv predsednika zemlje Vladimira Zelenskog, rekao je penzionisani analitičar CIA Lari Džonson u intervjuu za Jutjub kanal „Dijalog vorks“.

„To se očekuje, iznenađen sam da se to još nije dogodilo“, poručio je Džonson.

Zelenski nije uspeo da postane jaka politička ličnost u zemlji, njegova izborna kampanja je u početku bila zasnovana na lažima, s obzirom da je, uprkos obećanjima da će uspostaviti mir sa Rusijom, izazvao eskalaciju sukoba, objašnjava Džonson.

Osim toga, istraživanja javnog mnjenja pokazuju da se većina Ukrajinaca protivi predsedniku i to zbog aktuelnih događaja, smatra analitičar.

„Ne vidim da Ukrajina ima mnogo entuzijazma za nastavak vojnih operacija i nastavak pogibije tolikog broja ljudi“, zaključuje on.

Ovo nije prvi put da Džonson tvrdi da bi neuspesi na bojnom polju mogli da nateraju ukrajinsku vojsku da krene protiv predsednika Zelenskog. Istu misao je ozvučio krajem avgusta u intervjuu „Ridaktedu“. A nije ni jedini – bivši oficir američkih marinaca Skot Riter je u avgustu rekao da verovatnoća vojnog udara raste sa svakom uništenom ukrajinskom brigadom.

[adsenseyu1]

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov je prošlog meseca razmišljao na sličan način, rekavši da su zapadni pokrovitelji Ukrajine javno posvećeni „borbi do poslednjeg Ukrajinca“, ali da imaju istoriju napuštanja svojih saveznika i zastupnika, od Južnog Vijetnama do Avganistana.

Oružane snage Ukrajine već četiri meseca sprovode ofanzivu na južnodonjeckom, artjomovskom i zaporoškom pravcu. Ukrajina je u borbu uključila jedinice koje su obučavali NATO instruktori kao i zapadnu vojnu opremu. Međutim, prema informacijama ruskog Ministarstva odbrane, nemaju uspeha ni na jednoj liniji fronta.

I na Zapadu medijski i vojni eksperti polako počinju da priznaju da se letnja kampanja kijevskih vlasti pokazala kao neuspešna, a da je ruska linija odbrane pouzdana i neprobojna.

Na Telegramu bez cenzure – Izbor naših najboljih vesti  https://t.me/webtribune

(RT)

[adsenseyu4]

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social