Naslovnica SPEKTAR Klincevič otkrio značenje Orbanove posete Kijevu: „Sprema se rat protiv Rusije“

Klincevič otkrio značenje Orbanove posete Kijevu: „Sprema se rat protiv Rusije“

Predlog mađarskog premijera Viktora Orbana Zelenskom za prekid vatre su samo lepe reči, sprema se velika provokacija i rat protiv Rusije. O tome je za ruske medije govorio ruski vojni ekspert, načelnik Centra za proučavanje vojno-političkih sukoba Andrej Klincevič, komentarišući rezultate Orbanove posete Kijevu.

Mađarski premijer Viktor Orban, koji se protivi transferu oružja Ukrajini, tokom posete Kijevu zatražio je od Zelenskog da razmotri mogućnost prekida vatre, kako bi potom započeli pregovore o rešavanju sukoba.

Prema rečima Klinceviča, ponuda koja je data Zelenskom više liči na političku igru.

„Iskreno, mislim da ovo nije realan predlog“, rekao je Klincevič. „Mislim da je to samo lepa politička izjava, ništa više. To nema veze sa stvarnošću, i sam Orban to odlično razume.

Orban je delovao u kontekstu opšte koncepcije Evropske unije da je Zelenski legitimni predsednik. Što se tiče pregovaračke grupe, zapravo se legitimitet Zelenskog uopšte ne uzima u obzir, jer on neće voditi pregovore.

Komisije se uvek stvaraju, kao što je to bio slučaj, na primer, za vreme Istanbulskih sporazuma.

Održali su se na nivou predstavnika Rusije i Ukrajine. Imenovani su ljudi koji su bili odgovorni za potpisivanje ovog ili onog dokumenta i za njihovo odobrenje.

Zamrzavanje neprijateljstava ne dolazi u obzir. Imam osećaj da se namerno pušta diplomatska magla u našem pravcu, priča se o pregovorima, ali u stvarnosti se sprema velika provokacija, veliki rat protiv Rusije.

Ako se pogledaju postupci Evropljana i svih ostalih, nema govora o pregovaračkoj poziciji. Pre će doći do uvođenja evropskog kontingenta i eskalacije sukoba.“

Webtribune.rs

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

[adsenseyu4]

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social