Naslovnica SPEKTAR Kedmi: Zapad je u potpunoj histeriji zbog generala Surovikina

Kedmi: Zapad je u potpunoj histeriji zbog generala Surovikina

Veliku ulogu u jačanju spoljnopolitičke pozicije Rusije odigralo je imenovanje generala armije Sergeja Surovikina, na mesto glavnokomandujućeg snaga „specijalne operacije“ za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Ovaj zaključak je doneo poznati izraelski politikolog Jakov Kedmi. On je u intervjuu domaćim medijima detaljno govorio o odluci ruskog rukovodstva, a objasnio je i zašto je Zapad zapao u potpunu histeriju zbog generala Surovikina.

Kedmi je skrenuo pažnju na činjenicu, da su zapadne zemlje izuzetno nervozno reagovale na imenovanje generala Surovikina na mesto glavnog komandanta snaga „specijalne vojne operacije“. Stvar je u tome, što su Evropa i SAD dobro svesne vojnih zasluga ruskog komandanta, koji je već pokazao svoju veštinu i pismenost tokom operacije u Siriji.

Prema mišljenju politikologa, Zapad je pao u potpunu histeriju zbog generala Sergeja Surovikina, a takođe je počeo da mu daje razne zastrašujuće nadimke. Ova reakcija pokazuje da je rusko rukovodstvo donelo ispravnu odluku.

SAD i EU se plaše surovih odluka ovog generala, jer razumeju da je Rusija pod njegovom komandom u stanju da brzo i efikasno završi „specijalnu operaciju“ i ostvari sve postavljene ciljeve.

Pratite izbor naših najboljih vesti na Telegramu

Webtribune.rs