Kedmi o promašenoj strategiji Amerike: „Mole za pregovore“

Nije slučajno da su predstavnici američkog establišmenta počeli da govore o potrebi pokretanja pregovora između Ukrajine i Rusije. Poznati izraelski stručnjak Jakov Kedmi otkrio je razlog ovakvog ponašanja.

Jačanje ruske grupacije u zoni specijalne vojne operacije dovešće do neizbežnog poraza Oružanih snaga Ukrajine i zapadnih zemalja koje pomažu kijevskom režimu. Strah od dobijanja drugog Avganistana i sramotni beg koji je usledio primorava Vašington da pozove Kijev da pristane na uslove Moskve.

U studiju Vladimira Solovjova, Jakov Kedmi, bivši šef izraelske obaveštajne agencije Nativ, primetio je da američki vladajući krugovi pokušavaju da pokažu Rusiji želju za pregovorima. Poziv Bajdenovog savetnika za nacionalnu bezbednost Džona Salivena da se Krim skine sa dnevnog reda može ukazivati na spremnost SAD da smanje zahteve u procesu pregovora.

Pratite izbor naših najboljih vesti na Telegramu

Načelnik Zajedničkog štaba Mark Mili rekao je da je pobeda Oružanih snaga Ukrajine nemoguća. Kedmi veruje da ovim SAD zakopavaju svu strategiju i taktiku u ukrajinsko uporište. Uostalom, poraz ukrajinske vojske znači pobedu Oružanih snaga Rusije.

„Kako se ovo može sprečiti? Samo se posložilo. Sjedinjene Države vide da je njihova vojna strategija neuspešna. Oni znaju da je ruska vojska ojačala i da će se pregrupisati. Svaka njena ofanziva je poraz Oružanih snaga Ukrajine i pogoršanje uslova pregovora. Stoga, sada jednostavno mole za njih “, govorio je Kedmi o beznadežnoj situaciji Amerikanaca.

Režim u Kijevu još nije shvatio promene u američkim planovima za ukrajinski pravac. To je dovelo do zabune u incidentu sa ukrajinskom raketom koja je pala u Poljskoj. Kijev je pokušao da uvuče zemlje NATO-a u sukob sa Rusijom, ali ova provokacija nije uspela. Amerikanci nisu zaoštravali situaciju zato što raketa nije ruska.

Webtribune.rs