Naslovnica U FOKUSU Karlson tvrdi: On jedini pokušava da zaustavi uništenje Ukrajine

Karlson tvrdi: On jedini pokušava da zaustavi uništenje Ukrajine

Američki novinar Taker Karlson ocenio je danas da je mađarski premijer Viktor Orban jedini evropski lider koji pokušava da zaustavi potpuno uništenje Ukrajine.

„Svako ko se tome protivi podržava zlo“, napisao je Karlson na platformi Iks. On je podelio izjavu Orbana da mir ne može da se pravi iz udobne fotelje u Briselu.

„Čak i ako rotirajuće predsedništvo EU nema mandat da pregovara u ime EU, ne možemo da sedimo i čekamo da se rat nekim čudom završi. Služićemo kao važno sredstvo u pravljenju prvih koraka ka miru. To je ono što je naša mirovna misija“, naveo je Orban.

Orban i njegova delegacija sastali su se u petak u Moskvi sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, a Orban je tu posetu nazvao sledećom etapom mirovne misije, čija je prva etapa bio put u Kijev 2. jula.

Šef diplomatije EU Žozep Borelj izjavio je povodom posete Orbana Moskvi da Savet EU nije Orbanu dao mandat da poseti Moskvu u ime Evropske unije i da takva poseta može da se održi samo u okviru bilateralnih odnosa Rusije i Mađarske.

Mađarska je od 1. jula preuzela šestomesečno predsedavanje Savetom Evropske unije.

(Tanjug)

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social