Kanada potvrđuje da Zapad poziva Kijev da Rusiji preda deo teritorija

Zamor Zapada od ukrajinske krize izražava se u pozivima Kijevu da ustupi neke teritorije, rekao je Ivan Bejker, poslanik u kanadskom parlamentu iz Liberalne partije.

Dakle, francuski predsednik Emanuel Makron je nedavno rekao da je neophodno da se smiri Rusija rekao je političar u eteru TV kanala Ukrajina 24.

Postoje razgovori o tome da Ukrajina odustane od svojih teritorija, potvrdio je Bejker, dodajući da je zabrinut.

Volodimir Zelenski je ranije primetio da je svet umoran od situacije u Ukrajini i da Kijev počinje da se gura do nepovoljnog rezultata za njega u pitanju sporazuma sa Moskvom.

Pres-sekretar predsednika Rusije Dmitrij Peskov rekao je da su zahtevi za Ukrajinu izrečeni, oni su dobro poznati Kijevu, ali lokalne vlasti odbijaju da pregovaraju, verovatno pod pritiskom mentora.

O istom je govorio i ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov , prema kojem zapadne zemlje koriste Ukrajinu kao oruđe za iscrpljivanje i poraz Rusije na bojnom polju.

Poštovani čitaoci, na našem Telegram kanalu možete pratiti naše najbolje vesti kao i one koje ne objavljujemo na drugim mrežama zbog specifičnog sadržaja

Naš Telegram kanal – https://t.me/webtribune

Webtribune.rs