Naslovnica SPEKTAR JEZIVO PREDVIĐANJE SRPSKOG ISTORIČARA: To što ostane od Crne Gore posle sukoba...

JEZIVO PREDVIĐANJE SRPSKOG ISTORIČARA: To što ostane od Crne Gore posle sukoba Mila i Albanaca ujediniće se sa Srbijom

crna-gora-protest124g2

To što ostane od Crne Gore, kad je Albanci kao koalicioni partneri i saveznici Mila Đukanovića razbiju po istočnom obodu – ući će u srpsku federaciju sa Srbijom i Srpskom na ravnopravnim osnovama

Dr Aleksandar Raković u emisiji Zeta pres na Ju tjub kanalu Zeta pod, analizarao je stanje u Crnoj Gori i naglasio da budućnost Crne Gore je jedino u zajednici sa Srbijom.

Raković dodaje da Srbi u Crnoj Gori ne treba da se miješaju u buduće sukobe Đukanovićevog režima i Albanaca, već treba da gledaju svoja posla.

[adsenseyu1]

„To što ostane od Crne Gore, kad je Albanci kao koalicioni partneri i saveznici Mila Đukanovića razbiju po istočnom obodu – ući će u srpsku federaciju sa Srbijom i Srpskom na ravnopravnim osnovama“, smatra Raković.

Raković je istakao da Srbe u Crnoj Gori ne treba da interesuje to što će Albanci odvojiti prostor od Ulcinja do Rožaja, jer je to između njih i crnogorskih konvertira.

„Važno je ako dođe do spora između Đukanovićevih konvertita i Albanaca, da Srbi uopšte u tome ne participiraju. Šta god da se dešava između zvanične Crne Gore i Albanaca, nije srpska stvar i dodao:

„Konvertiti u Crnoj Gori doživjeće da im Albanci otcijepe dio od Ulcinja do Rožaja, jer vidimo da su oni već počeli da „jačaju svoje mišiće“ u Crnoj Gori. Nas to ne treba da interesuje, već samo da zaštitimo svoj narod“.

[adsenseyu1]

Raković dodaje da Srbi u Crnoj Gori ne treba da se miješaju u buduće sukobe Đukanovićevog režima i Albanaca, već treba da gledaju svoja posla.

„To što ostane od Crne Gore, kad je Albanci kao koalicioni partneri i saveznici Mila Đukanovića razbiju po istočnom obodu – ući će u srpsku federaciju sa Srbijom i Srpskom na ravnopravnim osnovama„, ističe Raković i apostrofira:

„Odlaskom Albanaca iz Crne Gore i otcjepljenjem tog dijela Crne Gore, Srbi će imati većinu u Crnoj Gori i pobjeđivaće na svim izborima. Đukanovićeva igra da sve integriše protiv Srba i Srbije, obiće mu se na kraju o glavu“.

[adsenseyu5]

Đukanovićeva Crna Gora nema nikakvu budućnost i otiće u istoriji naglašava Raković.

„Srbi u Crnoj Gori stavljaju srpski nacionalni interes iznad Crne Gore, Srbije i Republike Srpske. A sve te tri naše republike treba da stvore jedan nacionalni srpski cilj“, smatra Raković.

Režim u Podgorici pokušaće da otme Cetinjski manastir

Aleksandar Raković je naglasio da će Zakon o vjerskim slobodama biti usvojen na jesen i nakon toga režim kreće da nacionalizuje i konfiskuje imovinu Srpske pravoslavne crkve na nekoliko primjera. Vjerovatno će prvo krenuti na neke manje crkve u Katunskoj i Riječkoj nahiji, međutim posebna opasnost slijedi na Cetinjski manastir koji pored toga što je središte srpske državnosti Crne Gore, on je i sjedište najvećeg srpskog arhiva i muzeja u Crnoj Gori.

[adsenseyu4]

„Cetinjski manastir se nalazi u neprijateljskom okruženju gdje živi rasrbljeno stanovništvo koje je spremno da u farmerkama po nalogu režima iz Podgorice ide da zauzme manastir i da to prikaže kao narodni bunt“, smatra Raković.

Raković je naglasio da Đukanović sasvim slijedi korake Ante Pavelića i obrazloženja kojim se opravdava istjerivanje SPC iz NDH i Đukanovićeve Crne Gore.

„Istovjetne poteze koje je Ante Pavelić pravio 1942. godine sa hrvatskom pravoslavnom crkvom pravi današnji režim u Podgorici, koji ima istu namjeru da uradi sa tzv. crnogorskom pravoslavnom crkvom“, istakao je Raković.

On smatra da ovo što se dešava u Crnoj Gori je izdanak hrvatske pravaške i frankovačke nacionalističke ideologije.

„Đukanović je usled svog neobrazovanja doveo do toga da integriše sve protiv Srba, bez svijesti da će se to tragično odraziti na budućnost Crne Gore, istakao je Raković.

Raković je naglasio da je Đukanovićeva Crna Gora okupator Republike Srbije na Kosovu i Metohiji.

(in4s)

[adsenseyu5]