HAZIN: Trikovi više neće raditi, poraz je neizbežan …

Ruski ekonomista Mihail Hazin govorio je uživo na radiju „Moskva govori“ o neizbežnom porazu Evropske unije u ekonomskom ratu sa Rusijom.

„Naravno, da su nas pobedili, uzeli bi naše ugljovodonike praktično besplatno. Ali trikovi više neće raditi. Činjenica da su odavno hteli da uvedu sankcije je očigledna. Prva četiri paketa su se očigledno pripremali mnogo pre početka specijalne operacije”, rekao je stručnjak.

Ekonomista Mihail Hazin je takođe dodao da Evropska unija ne bi mogla da zadrži svoju ekonomiju na sadašnjem nivou bez ruskih resursa.

„Međusobna interakcija država u EU biće krajnje beznačajna sa stanovišta domaćih ekonomija. Ovo ne može da funkcioniše, zato kažem da evrozone više neće biti”.

“Oni nemaju sopstvene resurse, već su izgubili u ekonomskom ratu sa Rusijom, a u ovoj situaciji neće moći da opstanu. Imao sam ideju da će u svoju zonu uključiti francusku Zapadnu Afriku, ali je već sada jasno da to ne ide – EU nema resurse da zadrži sve zemlje na okupu“, zaključio je on.

Poštovani čitaoci, na našem Telegram kanalu možete pratiti naše najbolje vesti kao i one koje ne objavljujemo na drugim mrežama zbog specifičnog sadržaja

Naš Telegram kanal – https://t.me/webtribune

Webtribune.rs