Global Times: Videćemo najveći pomak bogatstva u istoriji, sa obe strane Atlantika ka Dalekom istoku

Na Istočnom ekonomskom forumu (EEF) u Vladivostoku, ruski predsednik Vladimir Putin, održao je važan govor o tome, da se dominacija SAD u svetskoj politici smanjuje, i da nijedna zemlja ne može da izoluje Rusiju. O tome piše Vang Ven, kolumnista kineskog lista „Global Times“.

On napominje da je Putinov govor bio podržan dugim aplauzom. Prošla su vremena kada je Vašington diktirao svetu da radi kako on želi.

Prema rečima Venga, danas se formira najveći industrijski i proizvodni pojas na Dalekom istoku, gde je izgrađen međunarodni model prekogranične podele rada između Kine, Japana, Južne Koreje i ASEAN-a. Istovremeno, ukupan obim izvoza u regionu, već je premašio obim Evropske unije i Severne Amerike zajedno.

Pratite izbor naših najboljih vesti na Telegramu

„U narednih dvadeset godina videćemo najveći pomak bogatstva u istoriji, sa obe strane Atlantika ka Dalekom istoku, gde se stvaraju hiljade menadžerskih i povereničkih kompanija“, navodi se u članku „Global Timesa“.

Analitičar je uveren da zapadne sankcije neće ubiti Rusiju, već će stvoriti novu Rusiju koja napušta svoje iluzije o Zapadu, i postepeno prodire dublje na Istok, „stičući novo ja, uživajući u dividendi uspona Istoka“.

Ven je takođe napomenuo, da su „EEF-u“ prisustvovali gosti iz 68 zemalja, dodajući da tamo nije video predstavnike SAD.

Webtribune.rs