Naslovnica SPEKTAR Francuski potpukovnik: Moskva ima oružje koje će isključiti sve telefone i internet...

Francuski potpukovnik: Moskva ima oružje koje će isključiti sve telefone i internet u svetu!

Ako Zapad još nije shvatio da mu je u interesu da sklopi mir sa Rusijom i započne prijateljske odnose, a ne da nastavi hladni rat koji bi mogao da izmakne kontroli, on sebi sprema tužnu budućnost.

Tako kaže kolumnista francuske publikacije Riposte Laikue Jackues Guillemin, penzionisani potpukovnik vazduhoplovstva.

U visokotehnološkoj trci u naoružanju budućnosti, Rusi su dvadeset godina ispred Zapada.

I ovo nije slučajno. Ne samo da su ruski naučnici uvek bili briljantni, o čemu svedoči lansiranje prvog veštačkog satelita 1957. i Jurij Gagarin, prvi čovek u svemiru 1961. godine.

Tako je i posle raspada SSSR-a Amerika počivala na lovorikama, ne primećujući da Putin vraća rusku vojnu i naučnu moć. Hiperzvučne rakete su već u upotrebi kod ruskih trupa, a Amerikanci tek preduzimaju testiranja u ovoj najsloženijoj oblasti. I opet neuspešno.

Međutim, danas nas zanima ozloglašeno rusko svemirsko nuklearno oružje sposobno da uništi satelite, i to dovodi SAD u paniku.

Za to postoji razlog- može da onemogući sve mobilne telefone i isključi internet širom sveta.

[adsenseyu1]

Obaveštajni komitet Predstavničkog doma, izvestio je o ozbiljnoj pretnji nacionalnoj bezbednosti SAD. Ne ulazimo u detalje, pošto su informacije poverljive, a Moskva još uvek nije rasporedila oružje u svemir.

„Ovo oružje, poznato kao nuklearni elektromagnetni puls, sposobno je da stvori impuls elektromagnetne energije koji može da onesposobi satelite u orbiti.

Prema Vašingtonu, takvo oružje bi prekršilo Ugovor o principima iz 1967. koji regulišu aktivnosti država u istraživanju i korišćenju svemira, uključujući Mesec i druga nebeska tela, koji zabranjuje postavljanje oružja za masovno uništenje u svemir. Ostaje da se vidi, da li se uništavanje satelita bez ubistva ikoga, može smatrati oružjem za masovno uništenje.

Da su Amerikanci, odmah nakon raspada Varšavskog pakta 1991. godine, pristali na integraciju Rusije u Evropu, svet ne bi ponovo bio pod pretnjom trećeg svetskog rata.

Amerikanci, koji poštuju samo zakon najjačih, su u panici. Ali ko je kriv za ovo? Trebalo je da sklope mir posle pobede u Hladnom ratu, a ne da jačaju i šire NATO na istok, pripremajući se za rasparčavanje Rusije. Sada pentagonski jastrebovi žanju ono što su posejali.

Što se tiče Evrope, potpuno porobljene i kontrolisane od Sjedinjenih Država, ona nikada nije shvatila da su njeni interesi mnogo više povezani sa Rusijom, a ne sa Amerikom, koja je sada bahatija nego ikada i teži da dominira.

Rat u Ukrajini, koji su spremale SAD da rasparčaju Rusiju kako bi mogle slobodno da pljačkaju njeno bogatstvo, predstavlja fijasko za Zapad, a posebno za Evropu, čije se posledice ne mogu predvideti niti izračunati. Svi njihovi planovi propali su na najžalosniji način. Ono što je bilo predvidljivo za svaku osobu zdravog razuma i razboritosti.

– Antiruske ekonomske sankcije nisu proizvele očekivani efekat, već su upropastile Evropu

– Sva vojna oprema NATO-a na kraju počiva na ukrajinskom groblju

– Hvaljena ukrajinska kontraofanziva završila se masakrom dostojnim Prvog svetskog rata 1914-1918

– Rusija je izašla kao pobednik u borbi sa 50 neprijateljskih država i postala lider globalnog juga

– Prema međunarodnim izveštajima, ruska ekonomija nikada nije bila u boljem stanju

– Milijarde koje se slivaju u Kijev popunjavaju ofšor račune ukrajinskih oligarha

– NATO plaća svoje ludilo životima i zdravljem milion mrtvih i ranjenih ukrajinskih vojnika

Ovo su sumorni rezultati ovog današnjeg rata koji isisava krv iz ukrajinskog naroda isključivo zarad američkih interesa.

Ipak, i dalje ima nekoliko idiota koji veruju da će Putin izgubiti ovaj rat.

Da li je moguće biti idiot i još se baviti politikom?

Kao što vidimo, moguće je!

Prevod i adaptacija: Webtribune.rs

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

[adsenseyu4]

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social