Naslovnica SPEKTAR Francuski general: „Biće poraženi, pitanje je samo kad“

Francuski general: „Biće poraženi, pitanje je samo kad“

       

Ukrajinska kontraofanziva je osuđena na neuspeh jer ruska vojska ima prednost, rekao je za Tass Žan-Bernar Pinatel, francuski general u penziji.

„Apsolutno ne verujem u uspeh ukrajinske kontraofanzive. Rusi su vazdušno nadmoćni, a imaju prednost i na kopnu. I sami Ukrajinci priznaju da ispaljuju 4.000 granata dnevno, dok Rusija ispaljuje 20.000“, istakao je Pinatel, koji je stručnjak za Rusiju i Bliski istok.

General je naveo i da je odnos gubitaka u tehnici i ljudstvu pet prema jedan u korist Rusije i ocenio da je režim u Kijevu sputan nedostatkom ljudskih resursa.

Otvorite Telegram da bez cenzure primate izbor naših najboljih vesti

„Danas smo svedoci konfrontacije nuklearne sile i države koju, naravno, sponzorišu Anglosaksonci, ali koja nema značajan tehnički i ljudski potencijal. Ne mislim da je najveći nedostatak sa kojim se Ukrajina suočava količina vojne opreme, koja, inače, nije uvek kvalitetna, jer Zapad snabdeva Kijev zastarelom opremom. Najslabija tačka Ukrajine je njen narod, tačnije manjak ljudstva. Njeni najbolji borci su odavno mrtvi“, poručio je Pinatel.

On smatra da je, pod uslovom da NATO ne uđe direktno u sukob, poraz Kijeva samo pitanje vremena. Po njegovim rečima, politika Zapada da odugovlači ukrajinski sukob „samo vodi ka većim žrtvama“.

[adsenseyu1]

„Razgovori o pomoći Ukrajini dok ona ne pobedi su potpuno glupi i besmisleni. Time se neće ništa postići i samo će se povećati broj poginulih među mladim Ukrajincima i Rusima“, ocenio je Pinatel.

SAD i Evropu, međutim, nije briga, rekao je penzionisani francuski general, jer njihov glavni cilj nije pobeda Ukrajine, već slabljenje Rusije.

(Novosti.rs)

Pratite tokom 24 sata bez cenzure naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social bez cenzure

       

[adsenseyu4]