Naslovnica SPEKTAR Foks: Izgleda da Bela kuća pokušava da ukloni i Trampa i Bajdena...

Foks: Izgleda da Bela kuća pokušava da ukloni i Trampa i Bajdena sa izbora

Uprkos tome što je sudski proces u slučaju Trampa očigledno bio konstruisan tako da iz njega kao pobednici izađu demokrate, sada postaje sve očiglednije da njihov pokušaj da ocrne bivšeg predsednika daje suprotan efekat, izjavio je bivši predsednik Predstavničkog doma Kevin Makarti u intervjuu za Fox News.

Štaviše, po njegovim rečima, sada sve izgleda kao da demokrate pokušavaju da isključe sa izbora ne samo Trampa, već i Bajdena.

Fox: Šta čujete od republikanaca koji se kandiduju za funkciju? Da li ih to suđenje Trampu na neki način pogađa?

Kevin Makarti, bivši predsednik Predstavničkog doma: Ne. Mislim da su ljudi već sve odlučili po tom pitanju na prošlim izborima. Videli ste da je u Nju Džersiju na mitingu Trampa došlo 100 hiljada ljudi.

Čini mi se da Bela kuća ima istu strategiju u odnosu na predsednika Trampa i predsednika Bajdena: ne dozvoliti nijednom ni drugom da učestvuju u izbornoj trci. Kao da ne žele da Bajden učestvuje, isto kao što ne žele da učestvuje Tramp. Ali mislim da im to daje suprotan efekat.

Smatram da Tramp u ovoj situaciji dobro koristi medije, posećujući za komunikaciju sa svojim pristalicama i medijima, vatrogasne stanice, vinske podrume i slično, dok Bajden nastavlja da trpi neuspehe. Njegovi mediji ćute.

Morate zapamtiti: Mesto gde se razmatra ovaj slučaj je drugi okrug u zemlji po nivou podrške predsedniku Bajdenu. O kakvom pravičnom suđenju može biti reči? I sve što čujemo u vezi sa ovim procesom, zvuči kao da će sve ići u njihovu korist bez obzira na presudu. Na kraju krajeva, ako se nešto desi, možete uložiti žalbu, rekavši da je ovaj sudija bio previše naklonjen jednoj strani.

Ali ne mislim da je to upravo ono što su demokrate planirale sve ovo vreme i da bi im to bilo od koristi. Čini mi se da će posledice biti suprotne.

Ali, sačekajmo do kraja da vidimo kakva će biti presuda i kakav će biti ishod — međutim, ne vidim da će to doneti demokratama onaj rezultat koji su očekivali od samog početka.

Webtribune.rs

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social