„EurAsian Times“: Vazdušno-kosmičke snage dominiraju Ukrajinom, ruska taktika je dobro osmišljena

Vazdušno-kosmičke snage Rusije počele su da koriste taktiku u Ukrajini, koja im omogućava da dominiraju vazdušnim prostorom i izbegavaju gubitke. Ovo je rekao indijski vojni ekspert, Vijinder K. Takur.

U novembru je rusko Ministarstvo odbrane izvestilo, o nekoliko oborenih ukrajinskih aviona, i nizu veoma bolnih vazdušnih udara za Oružane snage Ukrajine.

Prema rečima Vijindera K. Takura, tako impresivni rezultati postignuti su u velikoj meri, zahvaljujući novoj taktici ruskih Vazdušno-kosmičkih snaga. Takve podatke objavljuje „EurAsian Times“.

Pratite izbor naših najboljih vesti na Telegramu

„Poboljšana taktika pomaže ruskim Vazdušno-kosmičkim snagama da dominiraju vazdušnim prostorom, nanose snažne udare i izbegnu gubitke“, prenosi indijsko izdanje.

Ekspert je rekao, da se nova taktika Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije dobro pokazala. Sastoji se u danonoćnom patroliranju vazdušnog prostora, i potpunoj kontroli nad njim.

Misije nadmoći u vazduhu obično uključuju borbene avione MiG-31BM i Su-35, koji imaju zadatak da presreću neprijateljske avione, onesposobe neprijateljske sisteme protivvazdušne odbrane i obezbede pokriće za svoje kolege.

Prisustvo snažnog pokrivanja, omogućava bombarderima i helikopterima da napadaju neprijateljske vojne ciljeve, kao i podršku kopnenim jedinicama. Kao rezultat ovih akcija, samo u poslednjih nekoliko dana, onesposobljene su desetine oklopnih vozila Oružanih snaga Ukrajine, i eliminisane stotine militanata.

„Vazdušno-kosmičke snage Rusije, patroliraju vazdušnim prostorom iznad frontova u režimu 24 × 7. Pokrivaju ruske bombardere Su-34, lovce Su-30SM i jurišne helikoptere Mi-28, Mi-35, Ka-52, koji napadaju vojne objekte, i opremu Oružanih snaga Ukrajine“, rekao je analitičar.

Udarni avioni Su-25 Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije, pružaju podršku kopnenim snagama po potrebi. Obično rade u parovima. Da bi maksimizirali udaljenost cilja, piloti Su-25 pokušavaju da daju svojim raketama uzlaznu putanju leta. Par aviona naizmenično otvara vatru, a zatim naglo skreće i ispaljuje rakete da prevari MANPADS.

„Uprkos činjenici, da Zapad kontroliše kapacitete ukrajinske protivvazdušne odbrane, ruske Vazdušno-kosmičke snage nastavljaju da deluju duž linije fronta, pojavljujući se tamo gde je to važno. Strategija Rusije je dobro promišljena“, zaključio je vojni ekspert.

Budite u toku, pratite nas na socijalnoj mreži Vkontakte 

Webtribune.rs