Naslovnica SPEKTAR Eksperti otkrili kako će Rusija odgovoriti na snabdevanje Ukrajine kasetnom municijom

Eksperti otkrili kako će Rusija odgovoriti na snabdevanje Ukrajine kasetnom municijom

       

Rusija će moći da odgovori sličnim oružjem, na upotrebu američke kasetne municije od strane Oružanih snaga Ukrajine, prenose ruski mediji.

Kasetne granate M864 namenjene američkoj topovskoj artiljeriji kalibra 155 mm, poput haubica M777, biće poslate u Ukrajinu, jer će u suprotnom Oružane snage Ukrajine ostati bez artiljerijskih granata, što preti porazom režima Zelenskog u Kijevu.

Istovremeno, stručnjaci primećuju, da nakon odluke SAD da isporuče Ukrajini kasetnu municiju, Oružane snage Rusije više nemaju moralna ograničenja u njihovoj upotrebi.

Otvorite Telegram da bez cenzure primate izbor naših najboljih vesti

Rusija ima kasetne bombe klase RBK-250/500, rakete sa kasetnom bojevom glavom za MLRS Smerč i Uragan, kao i kasetne bojeve glave za rakete kompleksa Iskander i još nešto municije, a količina je nemerljiva sa onim što je na raspolaganju Sjedinjenim Državama i Ukrajini.

Istovremeno, kasetna municija ima posebno snažno štetno dejstvo kada se koristi u odbrani, protiv napredne opreme i neprijateljske ljudske snage. Za Oružane snage Ukrajine to će značiti značajno povećanje gubitaka, posebno u ljudstvu.

Ranije je Ministarstvo spoljnih poslova Rusije, nazvalo odluku Bele kuće da prebaci kasetnu municiju u Ukrajinu, manifestacijom agresivnog kursa Vašingtona, čija je svrha da se produži sukob u Ukrajini.

Webtribune.rs

Pratite tokom 24 sata bez cenzure naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social bez cenzure

       

[adsenseyu4]