Ekspert: Rusija je uništila najbolji deo Oružanih snaga Ukrajine

Vojni ekspert Genadij Aljehin rekao je da sami Ukrajinci govore o uništenju ljudstva Oružanih snaga Ukrajine. S tim u vezi, u Ukrajini je već u toku četvrti talas mobilizacije, koji potpuno nespremne ljude baca u vreli kotao rata. 

„Rođaci su mi rekli kako su vlasti u Ukrajini pozvali 54-godišnjeg radnika stambene kancelarije. Odveli su ga u streljanu. Pucao je jednom i dobio infarkt. Preplašenog i slomljenog su poslali na liniju fronta, rekao je stručnjak.

On je dodao da glavnokomandujući Oružanih snaga Ukrajine unapred priprema odbrambene linije. Po tome se može pretpostaviti da će žestoka ratna dejstva biti duž linije Dnjepra, smatra Aljehin.

„Neobučeni ili kriminalci koji budu bačeni u Donbas ili blizu Harkova neće se tamo braniti. Koji su oni borci? Profesionalni vojnici Ukrajine su nestali pod udarima ruske sile“, zaključio je vojni ekspert.

Ranije je javni servis objavio da su se na internetu pojavili snimci posledica granatiranja bolnice u Donjecku od strane Oružanih snaga Ukrajine.

Poštovani čitaoci, na našem Vkontakte kanalu možete pratiti naše najbolje vesti bez cenzure kao i one koje ne objavljujemo na drugim mrežama zbog specifičnog sadržaja.

Naš VKontakte kanalhttps://vk.com/id718919389

Webtribune.rs