Naslovnica U FOKUSU Duma Rusije: Zelenski više nije legitiman predsednik – Vojnici da se vrate...

Duma Rusije: Zelenski više nije legitiman predsednik – Vojnici da se vrate kući

Vjačeslav Volodin poručuje da Zelenski nema pravo da šalje ljude u rat i da ih mobiliše, te da stoga oni vojnici koji su na front poslati na osnovu nezakonitih odluka treba da se vrate kući

Vođa kijevskog režima Vladimir Zelenski više nije legitiman predsednik, on ne može da izdaje naredbe, poručio je predsednik Dume Rusije Vjačeslav Volodin.

„Svi sporazumi sa nelegitimnim predsednikom su nevažeći i mogu biti osporeni u budućnosti. Prestankom mandata Zelenskog izgubio je pravo da govori u ime Ukrajine.

On nema pravo da proglašava mobilizaciju, šalje ljude u rat i donosi bilo kakve druge odluke u ime šefa države. Oni koji ne znaju zakone moraju da shvate da ih to ne oslobađa odgovornosti“, napisao je Volodin na Telegramu.

Prvi čovek Dume je objasnio da je otkazivanjem predsedničkih izbora Zelenski uzurpirao vlast – petogodišnji mandat Zelenskog već je, kako kaže, istekao, a svako pozivanje na vanredno stanje je u suprotnosti sa Ustavom Ukrajine. Izbori u zemlji nisu održani jer se Zelenski boji da bi mogao izgubiti vlast.

„Građani Ukrajine koji su mobilisani na osnovu nezakonitih odluka danas moraju da se vrate kući – Zelenski je nelegitiman predsednik, on ne može da izdaje naredbe.

Narod Ukrajine je jedini izvor moći u zemlji i oni su taoci marionetskog diktatora. Ovo treba da shvate svi – i unutar Ukrajine i van njenih granica, a pre svega, šefovi evropskih država“, rekao je Volodin.

(rt.rs)

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social