Naslovnica IZA OGLEDALA Drevne kulture su koristile kristale i kamenje za isceljivanje

Drevne kulture su koristile kristale i kamenje za isceljivanje

trsbgfnhfg

[adsenseyu2]

Danas smatramo da su sve stvari u univerzumu oblici energije sa sopstvenom energijom i vibracijom – uključujući kristale.

Nikola Tesla je ovaj koncept označio kao ključan za razumevanje univerzuma i dokazao je da izvesni oblici energije mogu da promene vibracionu rezonancu drugih oblika energije.

Upravo zbog ovog koncepta se kristali i kamenje i danas koriste za isceljivanje i delovanje na vibraciju ćelija u telu i na čakre od strane holističkih isceljivača.

Naši preci nisu raspolagali prosvetljenim naučnim informacijama koje mi imamo danas po pitanju moći isceljujućih kristala, ali su ipak nekako bili instinktivno privlačeni ka njima, shvativši njihovo dublje značenje u univerzumu.

Upotreba isceljujućih kristala kod ranijih civilizacija

Minerali, dragulji i kristali su se koristili milenijumima unazad za poboljšanje emocionalne, fizičke i spiritualne ravnoteže. Kako su naši preci znali za njihove moći, verovatno nikada nećemo saznati, ali ove kulture su definitivno smatrale kamenje ključnim za svoj opstanak.

[adsenseyu4]

Rimska kultura: Talismani i amajlije od kristala su bile tipične za Rimljane. Mnoge od njih su smatrali korisnim za poboljšanje zdravlja, privlačenje poželjnih stvari, ali i za pružanje zaštite u borbi.

Drevni Egipćani: Kao jedni od najvećih istorijskih pristalica isceljujućih kristala, Egipćani su zakopavali mrtve sa kvarcom na čelu. Verovalo se da će to povesti preminule bezbedno u zagrobni život. Faraoni su nosili cilindre sa kvarcom kako bi balansirali Ba i Ka energije u telu.

U velikoj meri povezano sa nebeskom boginjom Izis, smrvljeno lapis lazuli kamenje najčešće su nosile plemićke dame poput Kleopatre na očima kako bi poboljšale prosvetljenost i svesnost. Plesačice su nosile rubine u svom pupku kako bi negovale svoju seksualnu privlačnost. Mnogi su nosili kristale pored srca kako bi privukli ljubav i stavljali krune sa kristalima na glavu kako bi stimulisali prosvetljenost i probudili Treće oko.

Kineska kultura: Kineska medicina često uključuje upotrebu isceljujućih kristala – uključujući igle sa kristalnim vrhovima u akupunkturi i pranskom isceljivanju. Ova tradicija ima korene 5.000 godina unazad.

Drevni Grci: Smrvljeni hematit je često utrljavan na tela vojnika pre borbe jer se verovalo da će ih načiniti nepobedivim. Interesantno je da se smatra da reč „kristal“ potiče od grčke reči „krustullos“ što znači led.

Mitološka priča o ametistu igra vitalnu ulogu u priči o bogu Dionisu i boginji Dijani, a priča se da je ta reč grčki prevod za „trezvenost“.

Tradicije u Indiji: Ajurvedska medicina u Indiji smatra kristale veoma vrednim za isceljivanje emocionalne i metafizičke neuravnoteženosti. Upotreba različitih isceljujućih kristala je zabeležena na stranama Hindu Veda, na kojima se navode i specifične isceljujuće sposobnosti svakog kamena.

[adsenseyu1]

Smatralo se da safiri obezbeđuju lukavost, jasnoću i mentalnu ravnotežu, a jaspisi harmoniju, seksualnu vitalnost i uravnoteženje osnovnih čakri.

Drevna verovanja Japanaca: Gledanje u budućnost je bilo česta pojava u ranoj japanskoj kulturi i veoma je slično gledanju u kristalnu kuglu kao što to danas rade neki medijumi. Kristalne lopte od kvarca su smatrane predstavnikom srca zmaja i njegove moći i mudrosti.

Šta znamo o isceljujućim kristalima

Koncepti elektromagnetizma koje je dokazao Džejms Klerk Maksvel i njihova nezavisna priroda zajedno sa različitim probojima u kvantnoj teoriji omogućili su nam naučni dokaz za nešto što su naši preci oduvek znali.

Zato što vibriraju na određenoj frekvenciji, oni imaju mogućnost da promene frekvencije drugih objekata ili tela ako se nalaze u istom prostoru.

Dakle, kristal – koji vibrira na svojoj frekvenciji – vibrira u okviru našeg sopstvenog energetskog polja povinujući se fizičkom zakonu rezonance i stvara veće vibraciono polje koje utiče na nervni sistem i prenosi informacije u mozak.

U suštini, ove povezujuće vibracije mogu da harmonizuju frekvencije i stimulišu biohemijske promene koje utiču na fizičko zdravlje na pozitivan, isceljujući način.

Webtribune.rs

[adsenseyu2]