ĐORĐEVIĆ ODGOVARA VUČIĆU: Ako te narod hoće, zašto ne održiš slobodne izbore?

Predsednik pokreta Oslobođenje Mlađan Đorđević odgovorio je Aleksandru Vučiću koji je na jutrošnjoj konferenciji za štampu rekao da „Đorđević neće da izađe na izbore jer zna da ga narod neće“. Vučić je tako reagovao na Đorđevićeve tvrdnje iz intervjua datog dnevnom listu „Danas“.

„Kao i uvek, Vučić obmanjuje javnost. Pokret Oslobođenje neće na izbore jer smatramo da to i nisu izbori – na njima nema nikakve slobode. Vučić organizuje namešteno takmičenje, jer samo tako može i da pobedi“, kaže predsednik Oslobođenja.

On je poručio Vučiću da, ukoliko je siguran u svoju popularnost, održi slobodne i demokratske izbore, u skladu sa zakonima i Ustavom Srbije.

„Ako misli da ga narod hoće, zašto ne održi izbore bez zatvorenih medija, bez funkcionerske kampanje, bez spiskova i ucena, bez batinaša?“, pita Đorđević.

Lider Oslobođenja dodaje da je lako pobeđivati na izborima „ucenama, pretnjama i korupcijom“, ali da njegov pokret u takvim predstavama neće učestvovati.

„SNS je samo jednom pobedio na slobodnim izborima, a to je bilo 2012. i tada je pobedu odneo Tomislav Nikolić, a ne Aleksandar Vučić.“

Đorđević podseća da je i ta pobeda „došla uz podršku zapada“, ali i dodaje da se, u odnosu na današnju situaciju, izbori 2012. godine mogu nazvati praznikom demokratije.

Predsednik Oslobođenja se osvrnuo i na prvi deo izlaganja, u kojima se Vučić prisetio svojih navijačkih dana, nazvavši ga „adolescentskim i nedoraslim“.

„Po ko zna koji put Vučić truje javni prostor izmišljenim hrabrim pričama iz svoje mladosti i tako leči komplekse koje je navukao kao tinejdžer, ali i posle kao Šešeljev potrčko“, oštro kaže Đorđević i dodaje:

„Ukoliko ima nerešene probleme iz mladosti, neka poseti psihijatra.“

(srbin.info)