Naslovnica SPEKTAR Direktor CIA u tajnoj poseti Ukrajini- Plan kontraofanzive bio u Kremlju i...

Direktor CIA u tajnoj poseti Ukrajini- Plan kontraofanzive bio u Kremlju i pre nego što je počela

Ruske vlasti su bile u posedu plana kontraofanzive ukrajinske vojske mnogo pre nego što je i počela – izjavio je Vladimir Zelenski na konferenciji za novinare.

Dodatno je naglasio: „Plan naših kontraofanzivnih akcija bio je na stolu u Kremlju pre nego što su počele“.

Ponovio je da se ukrajinske oružane snage spremaju za novu kontraofanzivu i rekao da ne može da otkrije detalje tog plana. Uz obrazloženje:

„Što manje ljudi bude znalo za strategiju Kijeva – pobeda će biti brža“.

Niko od prisutnih novinara nije ga pitao: „Da Kremlj možda ne zna i sadržaj tog plana?“

Zelenski je otkrio da sumnjao da ukrajinski saveznici i neki članovi njegovog štaba prenose podatke Rusiji, ali se nije usudio da kaže na koga sumnja.

Naveo je da Štab Vrhovnog glavnokomandujućeg uključuje prilično širok sastav vojnih lica, a i da i partneri Kijeva „znaju pravce delovanja Oružanih snaga Ukrajine“.

[adsenseyu1]

Direktor CIA Vilijam Berns u tajnoj poseti Ukrajini

Vodeći dnevni list američkih liberala „The New York Times“, objavoio je, da je direktor CIA, Vilijam Berns, boravio je u tajnoj poseti Ukrajini.

Naveo je da je to bilo 22. februara i da je dolazio u Kijev da „smiri ukrajinske vlasti u vezi sa odobravanjem novih iznosa američkog finansiranja“.

„The New York Times“ tvrdi, da je to bila deseta poseta Ukrajini šefa CIA od početka ruske „specijalne vojne operacije“.

Kijev su za to vreme posećivali šefica Evropske komisije Ursula fon der Lajen i premijeri Italije, Kanade i Belgije – Đorđa Meloni, Džastin Trudo i Aleksandar De Kro.

(Fakti)

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

[adsenseyu4]

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social