Naslovnica IZA OGLEDALA Desilo se a niko to nije shvatio: Prekretnica – Čovečanstvo je osuđeno...

Desilo se a niko to nije shvatio: Prekretnica – Čovečanstvo je osuđeno na smrt

       

Novi svetski temperaturni rekord je „smrtna kazna“ za čovečanstvo , iznela je ovo mišljenje Friderike Oto, klimatolog sa Instituta za klimatske promene i životnu sredinu Grantham na Imperijal koledžu Velike Britanije, u intervjuu za „Skaj Njuz“.

Prema američkom Nacionalnom centru za predviđanje životne sredine, koji vodi publikaciju, prosečna temperatura na planeti u ponedeljak, 3. jula, dostigla je 17,01 °C. Prethodni rekord postavljen je u avgustu 2016. godine, kada je svetska prosečna temperatura iznosila 16,92 stepena.

„Ovo nije prekretnica koju treba da slavimo. Ovo je smrtna presuda za ljude i ekosisteme“, rekla je Oto.

Otvorite Telegram da bez cenzure primate izbor naših najboljih vesti

Kako navodi list, UN su ove godine upozorile na povećanje globalnih temperatura zbog klimatskih promena i prirodnog fenomena „El Ninjo“, povezanog sa fazama okeanske struje. Posebnost promene faze je u tome što tokom „La Ninje“ toplota iz atmosfere intenzivno odlazi u okean, a tokom „El Ninja“ tok ide iz okeana u atmosferu.

Šef SZO, Tedros Adhanom Gebrejesus, rekao je u sredu, da organizacija očekuje niz ekstremnih vremenskih događaja kao što su poplave, uragani i toplotni talasi koji će pogoditi svet u narednim mesecima.

[adsenseyu1]

Webtribune.rs

Otvorite novu mrežu Truth Social bez cenzure
Pratite tokom 24 sata bez cenzure naše najbolje vesti samo na Vkontakte 

       

[adsenseyu4]