Naslovnica SPEKTAR Skot Riter: Na frontu je sve gotovo – Ukrajina i NATO su...

Skot Riter: Na frontu je sve gotovo – Ukrajina i NATO su završili svoju misiju

       

Kijev očajnički pokušava da odloži skori kolaps svojih snaga, i očajnički se nada da će Severnoatlantska alijansa postati punopravni učesnik rusko-ukrajinskog sukoba.

Međutim, u stvarnosti, zapadni vojni blok nije spreman za takvu konfrontaciju jer nema dovoljno trupa, obuke i logističke podrške, rekao je bivši obaveštajni oficir američkog marinskog korpusa, Skot Riter, za američki „Jutjub“ kanal „Tour of Duty“.

Voditelj: „Nakon što je ukrajinski „blitzkrieg“ doveo do katastrofalnih gubitaka, prema vašem mišljenju, pokazuju li promene u ukrajinskoj taktici, da je nova svrha kontraofanzive da se dobije vreme i maksimalno odloži neizbežni protivnapad ruskih snaga, u nadi da će doći jesenje blato?“

Otvorite Telegram da bez cenzure primate izbor naših najboljih vesti

Skot Riter: Ne znam šta se događa u glavama Ukrajinaca. To nije uspelo. Kontraofanziva nije uspela. Ništa ne funkcioniše. Ništa im ne ide u korist.

Osim toga, kao što se sećate, više puta sam rekao, da trenutno na prvoj liniji ima 300.000 ruskih boraca, a oni imaju rezerve od oko 180.000 – 200.000 ljudi, koji polako počinju delovati.

To može biti ruska ofanziva o kojoj svi govore. Ništa preterano dramatično. Oni počinju da pritiskaju Ukrajince. Vidite kolaps na ukrajinskim pozicijama.

Ponoviću, teško je tačno znati šta se dešava. Međutim, postoje neki „Telegram“ kanali koji su praktično potvrdili svoju tačnost, izveštavajući o akcijama ruskih snaga. Na primer, o početku kontraofanzive u Zaporožju, gde ruske snage idu u kontranapad, a Ukrajinci jednostavno ostavljaju oružje i beže. Mislim da ćete videti sličnu sliku iznova i iznova.

Pretpostavljam da se približavamo trenutku, kada će ukrajinska vojska biti na ivici kolapsa. Čim se to dogodi, započeće njihovo masovno povlačenje. Biće interesantno videti kuda će sve to odvesti.

Po mom mišljenju, trenutno Ukrajinci očajnički pokušavaju preživeti pred samit NATO-a. Zatim će praktično moliti NATO da se umeša, jer je jedina šansa za Ukrajinu upravo intervencija NATO-a. Međutim, to nije šansa, jer želim sve da podsetim- NATO ne može voditi ovakav konflikt.

Oni nemaju vojsku. Nemaju obuku. Nemaju materijalno-tehničku podršku. Nemaju komandu i kontrolu. Oni ne znaju kako se nositi s ovakvom situacijom.

[adsenseyu1]

General (vrhovni zapovednik Ujedinjenih snaga NATO-a u Evropi Kristofer) Kavoli je rekao, da je potencijalni rat s Rusijom izvan dosega njihove mašte. Ako ne možete nešto zamisliti, ne možete se za to pripremiti.

Dakle, za Ukrajinu je sve gotovo. Trebali su sklopiti dogovor kada ga je Putin ponudio još u aprilu 2022. Zamislite kako bi danas stvari izgledale u tom slučaju. Međutim ne, umesto toga imamo ono što imamo.

Webtribune.rs

Pratite tokom 24 sata bez cenzure naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social bez cenzure

       

[adsenseyu4]