CNN: Američka ministarka finansija Jelen, jela halucinogene pečurke tokom posete Kini

Američka ministarka finansija Dženet Jelen, tokom posete Kini, probala je jelo od lokalnih pečuraka, poznatih po halucinogenim efektima, u jednom od restorana. Ovu informaciju je preneo CNN.

Prema njegovim rečima, nedugo po sletanju u Peking, šefica američkog trezora otišla je sa svojim timom u jedan kineski restoran. Ovde je, između ostalog, naručila četiri porcije divljih pečuraka sorte Lanmaoa asiatica, poreklom iz provincije Junan.

Peter Mortimer, profesor na Institutu za botaniku Kunming u provinciji Junan, rekao je za TV kanal da se ove pečurke smatraju otrovnim jer mogu biti halucinogene.

Prema njegovim rečima, naučnici još nisu uspeli da identifikuju specifičnu komponentu gljive koja izaziva halucinacije.

Samo na Telegramu nema cenzure – Izbor naših najboljih vesti

U restoranu u kojem je Jelen probala pečurke su istakli da su sva jela iz Lanmaoa asiatica visokog kvaliteta. Pomoćnik sekretara za trezor rekao je da je u restoranu, Jelen uživala u svemu, uključujući i jelo od pečuraka.

Puškov je kritikovao pokornost američkog ministra finansija Jelen tokom posete Kini

Predsednik Komisije Saveta Federacije za informacionu politiku i interakciju sa medijima Aleksej Puškov prokomentarisao je posetu američkog ministra finansija Dženet Jelen Pekingu.

On je na svom Telegram kanalu postavio link do video snimka na kome se šef američkog trezora mnogo puta klanja svom kineskom kolegi.

„Očigledno je vreme da se Amerikanci poklone“, prokomentarisao je ruski senator . Prema njegovim rečima, nova nesigurnost SAD prema Kini koja je dobila na težini odražava unutrašnje stanje dela američkih vladajućih krugova.

Po svemu sudeći, Amerikancima zaista treba nešto od Pekinga“, zaključio je Puškov.

Webtribune.rs


Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social