Budite se svake noći u isto vreme? Evo šta to znači

gf34w65ufdgf

Telo je neverovatan mehanizam. U njemu se tokom sna događaju brojne hemijske reakcije i promene, a mnoge su povezane sa stvarima koje radimo tokom dana.

Ako se noću budite u isto vreme ili ne možete da zaspite, otkrijte pravi razlog i saznajte šta vam vaše telo poručuje.

Ako se budite između 23 sata i 1 sat
Ovo vreme povezano je sa žučnom bešikom. Ovaj organ razgrađuje masnoću koju ste tokom dana uneli u organizam. Buđenje u ovo vreme znači da jedete pretešku i premasnu hranu i da je vreme da promenite prehrambene navike.

Isto tako, buđenje u ovo vreme može da znači i da u sebi zadržavate negativne emocije poput gorčine, gnjeva i osuđivanja sebe i/ili drugih. Sopstvene ili tuđe greške drže vas budnima.

Ako se budite između 1 i 3 sata
U ovo vreme telo osvežava jetru koja je čistač našeg organizma. Buđenje u ovo doba noći može da znači da vam je jetra preopterećena i da radi pojačano. Telo vas upozorava da promenite ishranu i smanjite unos alkohola.

Isto tako, buđenje u ovo vreme vezano je za negativne emocije pout ljutnje, gneva i krivice zbog čega se teško možete opustiti.

Ako se budite između 3 i 5 sati
Ovo doba povezano je sa plućima koja sakupljaju kiseonik, šalju ga u ostale organe i pripremaju telo za novi dan. U to vreme pluća se čiste. Ako se budite između tri i pet u toku noći, to može biti znak da su vam pluća preopterećena zagađenim vazduhom ili porokom poput cigareta, ali i teškom hranom.

Isto tako, buđenje u ovo vreme povezano je za osećanja poput tuge i žaljenja što može da znači da vam se u životu dogodilo nešto negativno i depresivno, a što niste u potpunosti prihvatili ili rešili.

Ako se budite između 5 i 7 sati
Ovo vreme povezano je sa debelim crevom koje se tada čisti i obnavlja. Ovaj proces veoma je važan za čitav organizam, a buđenje u ovo vreme može da znači da je telo dehidrirano i da mu fali vode.

Što se emocija tiče, buđenje između 5 i 7 sati ujutro povezano je s osećanjima nestrpljenja, praznine i nesigurnosti. Isto tako, to može da znači da vam u životu fali promena, kretanje i ulaganja u sebe.

(Zadovoljna.hr,B92)