Naslovnica IZA OGLEDALA Budistički monah Su Jun je 1884. video leteće mašine

Budistički monah Su Jun je 1884. video leteće mašine

xu-yun-ksu jun kina

[adsenseyu2]

Imaju li budistički monasi nešto zajedničko sa NLO-ima?  Jedan budistički monah po imenu Su Jun, opisao je svoje iskustvo sa NLO-om (mada se ne pominju vanzemaljci).

On je u neku ruku živa legenda i njegov život je bio velika inspiracija kineskim budistima, a doživeo je čak 119 godina. Za svog života bio je autor mnogih pesama i priča, a smatra se budističkim idolom i po njemu su nazvana dva budistička reda.

Veliki Su Jun je rođen 1840. godine i živeo je u pet poslednjih vladavina Manču dinastije. Kako se formirao novi poredak u Kini, novi lideri su bili sve manje zainteresovani za budizam do te mere da su počeli da ga smatraju srednjevekovnim sujeverjem koje je sprečilo Kinu da napreduje na društvenom i ekonomskom planu, pri čemu tradicionalna učenja i istorija nisu bili kompatiblni sa erom modernizacije koja je započela širom Kine, te su mnogi manastiri ostali zapušteni.

Sve to nije sprečilo Su Juna da spasi kineski budizam od propadanja, već je on uspeo i da ga oživi i osveži, restaurirajući hramove, škole, pa čak i bolnice.

[adsenseyu4]

Priča o NLO-u potiče iz autobiografije poznatog čan budiste kojeg je podučavao sam Su Jun. Do otkrića misteriozne priče je došao Sanjin Đumišić, švedski pisac, fotograf i kompozitor intermedije, čitajući autobiografiju čan budiste. Sanjin je u delu otkrio da je Su Jan posetio Da-luo vrh 1884. godine kada je bio na putu da oda poštu „lampama mudrosti“.

Su Jan je rekao da je druge noći video veliku svetlosnu loptu kako leti od severnog do centralnog vrha, spuštajući se i deleći na oko deset lopti različitih veličina. Iste noći, on je na centralnom vrhu video tri svetlosne lopte kako lete gore-dole i isto tako četiri svetlosne lopte na severnom vrhu, različitih veličina.

On je 10. jula odao poštu Mandžuri bodisatvi, a zatim je počeo da se spušta niz planinu, posetivši severni vrh Maunt Heng na koji se popeo preko Hu feng prolaza. Tamo je video kameni luk sa natpisom „Prva planina severnih regiona“. Kada je stigao u hram, video je stepenice toliko visoke da je mislio da vode do raja. On se pomolio i nastavio da se spušta niz planinu.

Teško je protumačiti na šta se tačno odnosi opis Su Juna, ali na mestu gde je Su Jun video svetlosne lopte izgrađen je budistički manastir.

Webtribune.rs

[adsenseyu1]