Blizak Putinov saradnik: Ako počne treći svetski rat, prvo gađamo …

Blizak Putinov saradnik izjavio je da bi London mogao biti prva strateška meta u slučaju trećeg svetskog rata.

„London će biti prva strateška NATO meta koju će gađati ruski projektili izbije li treći svetski rat“, izjavio je bliski saradnik predsednika Vladimira Putina, Andrej Guruljov za rusku državnu televiziju.

„Uništićemo celu grupu neprijateljskih svemirskih satelita tokom prve vazdušne operacije. Nije nas briga jesu li Amerikanci ili Britanci, sve bismo ih gledali kao NATO“, izjavio je Guruljov, a prenosi Independent.

Aleks Valerstajn, nuklearni istoričari na Univerzitetu Stivens, na Institutu za tehnologiju, kreirao je jedan od alata, simulator Nukmap, koji prikazuje šta bi se dogodilo ako bi na nekom području došlo do eksplozije nuklearne bombe.

Simulator je dizajniran za izračunavanje posledica bombaških napada.

„Živimo u svetu u kom su pitanja o nuklearnom oružju redovno na naslovnicama novina, ali većina ljudi još uvek ima vrlo loš utisak o tome šta eksplozivno nuklearno oružje zapravo može da učini“, rekao je Valerstajn.

Naglasio je i da se radi samo o proceni, a ne o preciznom proračunu.

Poštovani čitaoci, na našem Telegram kanalu možete pratiti naše najbolje vesti kao i one koje ne objavljujemo na drugim mrežama zbog specifičnog sadržaja

Naš Telegram kanal – https://t.me/webtribune

(dnevnik.hr)