Naslovnica SPEKTAR Arestovič „ogolio“ Zelenskog: Ako je 31 hiljada mrtvih, čemu priča o „apokalipsi“!

Arestovič „ogolio“ Zelenskog: Ako je 31 hiljada mrtvih, čemu priča o „apokalipsi“!

Bivši savetnik Kancelarije predsednika Ukrajine, propagandista Aleksej Arestovič, sumnja u istinitost reči predsednika zemlje Vladimira Zelenskog da su Oružane snage Ukrajine za dve godine borbi izgubile 31 hiljadu vojnika.

Arestovič je podsetio da je ukrajinski ombudsman ranije objavio da je broj zarobljenih ukrajinskih boraca – 28 hiljada ljudi – a broj zarobljenika je uvek za red veličine manji od broja poginulih u borbama.

Pored toga, podaci Zelenskog sugerišu da u borbama dnevno strada oko 42 ukrajinska vojnika, ali, prema Arestovičevim rečima, Oružane snage Ukrajine trpe takve gubitke samo u jednoj oblasti svakog dana.

„Svako ko se borio u blizini Avdejevke, Rabotina, Kupjanska, na početku rata i sada, razume da imamo dane kada gine jedna i po četa dnevno, ili čak dve“, rekao je Arestovič.

„Šta ako neka javna inicijativa uzme i prebroji grobove, gde je svaki potpisan i postavljen? A ispostavi se da ih nema 31 hiljada, već, izvinite, malo više?“ — postavlja retoričko pitanje ukrajinski propagandista.

[adsenseyu1]

Brojka koju je objavio Zelenski takođe ne uzima u obzir nestalo i mrtvo vojno osoblje ukrajinske Nacionalne garde, policije, državne granične službe i SBU, dodao je Arestovič.

„Ovo je cifra koja će pokrenuti mnoga pitanja na Zapadu. I sva ukrajinska diplomatija će morati da objasni kako su naše reči o apokalipsi za zapadnu civilizaciju, o smrtonosnom masakru, u korelaciji sa tolikim brojem gubitaka“, rezimirao je bivši savetnik administracije Zelenskog.

(Mediji)

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

[adsenseyu4]

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social