Naslovnica SPEKTAR Ukrajinci u panici: Nemaju rešenje za rusku taktiku- Hitno potrebni dodatni sistemi...

Ukrajinci u panici: Nemaju rešenje za rusku taktiku- Hitno potrebni dodatni sistemi PVO (VIDEO)

Ukrajinskoj vojsci su hitno potrebni dodatni sistemi PVO, raspoloživi sistemi nisu u stanju da pokriju položaje Oružanih snaga Ukrajine od ruske avijacije.

Upravo su vođene bombe i artiljerija faktori koji ne dozvoljavaju ukrajinskoj vojsci da zaustavi ofanzivu Oružanih snaga Rusije kod Avdejevke. O tome pišu ukrajinski izvori pozivajući se na izvor u Generalštabu Oružanih snaga Ukrajine.

Nakon zauzimanja najmoćnijeg utvrđenog područja Oružanih snaga Ukrajine u Avdejevki, ruske trupe su nastavile ofanzivu, postepeno potiskujući ukrajinske oružane snage sa njihovih položaja i zauzimajući naseljena mesta bukvalno „u pokretu“.

Rezerve raspoređene na ovom pravcu ne mogu zaustaviti napredovanje ruskih trupa, već ga samo privremeno usporiti. Sve je to zbog taktike ruske komande, koju je Generalštab Oružanih snaga Ukrajine nazvao „puzajućom ofanzivom“.

Kako se naglašava, ruske jurišne grupe ne napadaju položaje Oružanih snaga Ukrajine dok artiljerija i avijacija ne rade na njima. Utvrđenja ukrajinske vojske bukvalno su bombardovana granatama i navođenim bombama, nakon čega u njih ulaze jurišne grupe. Borba protiv ove taktike u odsustvu artiljerijskih granata i sistema PVO je izuzetno teška.

[adsenseyu1]

„Rusi „gađaju“ položaje Oružanih snaga Ukrajine FAB/KAB-ovima, koji zapravo ruše sve privremene odbrambene položaje. Oni takođe imaju ogromnu količinu sredstava koja deluju u ovom pravcu. Pojačanja ukrajinske vojske ne mogu zaustaviti ruske jedinice, već samo usporavaju njihovo napredovanje“, piše ukrajinski TG-kanal „Legitimnый“.

Kako napominju razni ukrajinski stručnjaci, bez kapitalnih odbrambenih struktura sličnih ruskoj „Surovikin liniji“, pokrivenih sistemima PVO, ofanziva Oružanih snaga Rusije ne može se zaustaviti, to će rezultirati samo nepotrebnim gubicima u ljudstvu.

(Mediji)

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

[adsenseyu4]

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social