Naslovnica SPEKTAR Američki ministar odbrane otkrio šta će biti kada padne Ukrajina!

Američki ministar odbrane otkrio šta će biti kada padne Ukrajina!

Američki ministar odbrane Lojd Ostin rekao je da nova politika Vašingtona koja dozvoljava ukrajinskoj vojsci da izvodi ograničene napade unutar Rusije američkom municijom biti „veoma, veoma korisna Ukrajincima u budućnosti“.

Ostin je razgovarao sa novinarom Si-En-En Volfom Blicerom, gde se pridružio drugim svetskim liderima povodom osamdesete godišnjice Dana D, uključujući predsednika DŽozefa Bajdena, francuskog predsednika Emanuela Makrona, britanskog premijera Rišija Sunaka i kanadskog premijera Džastina Trudoa.

Ostinovi komentari usledili su nekoliko dana nakon što je Bajden dao Ukrajini dozvolu da napadne američkom municijom unutar ruske teritorije, iako je te napade ograničio na mete blizu granice Harkova, gde su ruske snage koncentrisale svoje napore.

Upitan o slabljenju podrške u SAD, Ostin je rekao da veruje da postoji „snažna podrška Ukrajini“ među obe političke stranke, uprkos višemesečnom odlaganju slanja poslednjeg paketa pomoći u Kongresu.

Naglasio je da smatra da se ruski predsednik Vladimir Putin verovatno neće zaustaviti na Ukrajini, već da će se konflikt proširiti“.

– Ukrajina je važna, ne samo za potrebe Ukrajine, ne samo za Evropu – važna je za nas i za ceo svet. Moramo da se uverimo da Putin nema mogućnost da zgazi Ukrajinu jer, kao što je predsednik (Bajden) rekao, postoje dobre šanse, gotovo izvesne, da se Putin tu neće zaustaviti. Nastaviće da napreduje u drugim aktima agresije – rekao je Ostin.

(CNN)

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social