Naslovnica IZA OGLEDALA A sada kontranapad: Vreme je da Putin odigra svog keca u rukavu...

A sada kontranapad: Vreme je da Putin odigra svog keca u rukavu i dobije finansijski i ekonomski rat

putin

[adsenseyu2]

Koji je pravi razlog zašto je Rusija na meti SAD? Ovaj odgovor možemo potražiti na više mesta. Jedno od njih je intervjuu sa bivšom zvaničnicom Bele kuće koja kaže da SAD već ratuju protiv Rusije i Kine.

Bivša predsednička savetnica i članica radne grupe predsednika SAD za finansijska tržišta, dr Filipa Malmgren, objasnila je kako i gde je ovaj rat počeo i zašto javnost toga još nije svesna.

Drugo mesto je Zero Hedge, koji objašnjava da je ovakva strategija već viđena sa Versajskim sporazumom: „U pitanju je ista igra sa različitim igračima“.

Dve stvari su potrebne da bi Rusija mogla da odigra svog keca iz rukava, a nijedan ne uključuje tipična oružja ratovanja:

Prvo, Rusija treba da se pridruži Kini u novoj, zlatom, naftom i prirodnim resursima podržanoj monetarnoj uniji kao alternativi propalom dužničkom demokratskom modelu koji su nametnuli Vol Strit, kartel centralne banke i političari koji služe Zapadu.

Ovaj potez se već implementira u Rusiji, što je dokazala vest da je Kina najavila razmenu juana i ruskih rublji počevši od ponedeljka, 29. decembra 2014. godine.

[adsenseyu4]

Drugo, Rusija bi trebalo da deluje ofanzivno, a ne odbrambeno na finansijskom frontu tako što bi kreirala uslove u kojima bi korporacije, uspešni pojedinci i preduzetnici, koji žele da stanuju u Rusiji, mogli da stvaraju poslove i prosperitet.

Vladimir Putin je potpuno svestan šta se dešava, što dokazuje i njegova izjava od prošle nedelje: „Oni ne žele da ostave medveda na miru. Uvek će tražiti način da ga zarobe. A kada ga zarobe, iščupaće mu zube i kandže, tj. nuklearni potencijal, a kada njega više ne bude, medved više nikome neće biti potreban. Prepariraće ga. Zatim će krenuti ka Tajgi. Čuli smo izveštaje zapadnih zvaničnika da Rusija neće još dugo posedovati Sibir“.

Zero Hedge poruka:

„Vladimire Putin, sada je vreme da odigrate svog keca iz rukava.

[color-box]Rusija može da dobije finansijski i ekonomski rat, ali ne tako što će igrati staromodnu igru pokera u kojoj preovladava varanje. Pokažite svetu da je Rusija vredna vođstva u 21. veku na miran i kompetitivan način, tako što ćete upotrebiti dug, valutu i bankarsku slabost Zapada da porazite protivnika koji pokušava da zarobi Rusiju isto kao što to pokušava sa ostatkom sveta“.[/color-box]

Na kraju pogledajte snimak Kristofera Grina iz AMTV koji objašnjava iz kog razloga je Rusija na meti SAD.

Webtribune.rs

[adsenseyu2]

Zаbrаnjеno kоpirаnjе i rеpublikаciја ovog teksta оbјаvlјеnog nа „Webtribune.rs“, dеlimičnо ili u cеlini, u еlеktrоnskој ili pismеnој fоrmi, bеz pismеnоg оdоbrеnjа rеdаkciје.