Naslovnica IZA OGLEDALA Proročanstvo belog maga za 2015: Srbija će izbeći svetske katastrofe, Rusija i...

Proročanstvo belog maga za 2015: Srbija će izbeći svetske katastrofe, Rusija i Kina će zavladati svetom …

bvdksjh8392hdf

[adsenseyu2]

Nastavićemo da se pridružujemo Evropskoj uniji, ali nikada se nećemo pridružiti. Standard neće dalje padati, iako nam neće biti sjajno. Nove informacije o vanzemaljcima uzdrmaće planetu.

Dolazeća godina će po mnogo čemu ličiti na prethodnu. Nastaviće se proces pridruživanja Evropskoj uniji, ali – Srbija joj se nikada neće zvanično pridružiti. Razlog je što Unija zapravo to i ne želi, jer njima je bitno da Srbija živi u verovanju da ima šanse za ulazak i da zato stalno pravi nove ustupke. Cilj je, naravno, da nas udalje od Rusije.

Odnosi sa Rusijom i neće biti kakvi bi mogli da budu. Čim je pokazano elementarno poštovanje prema Vladimiru Putinu, Evropa je spremna da nam pravi nove „zavrzlame”.

Ekonomske razmene sa Rusima će biti, ali ne u drastično većoj meri.

Daljeg zaoštravanja odnosa Rusije i Zapada neće biti – jer je on već zaoštren koliko je moguće i tako će otprilike i ostati. Pokušava se devalvacija rublje povećavanjem vrednosti dolara i evra, ali to apsolutno ništa ne znači. Vladimir Putin „sedi i ćuti“ zato što zna da je Zapad već dovoljno novca potrošio na Ukrajinu i da su im sredstva presušila. Inače, čitav problem sa Ukrajinom je u tome što je Amerika preko Krima želela da kontroliše čitavo Crno more.

Očekujem da će se krvoproliće u Ukrajini smiriti, čim više ne bude priliva novca. Međutim, biće i dalje onih koji će se ubijati među sobom, a to su oni koji su sada na vlasti. Sve će se smiriti do kraja zime. Nije nemoguće da u Ukrajini dođe do nuklearne havarije, koja će najverovatnije biti rezultat sabotaže.

[adsenseyu4]

Od evropskih zemlja, Nemačka će nastaviti da jača, zahvaljujući svojim bankama. Međutim, Nemačka, Francuska, Španija – sve su te zemlje, u suštini, na prekretnici i ne odgovara im da ostanu u Evropskoj uniji, a Unija će opstati samo dok im to Rusija dozvoli. Dok Rusija dozvoljava skok dolara, opstaće i EU, a kada američka valuta počne da gubi vrednost, taj novac će otkupiti Rusija.

Najveća ekonomska snaga u svetu biće Rusija i Kina – Kina zahvaljujući zlatu i velikim zalihama dolara, a Rusi – zbog dijamanata. Ako Kina odluči – Amerika je pala. Upravo je zato Amerikancima potreban rat, jer dok traje rat, niko ne pita da li dolar ima ili nema zlatnu podlogu.

Evropu, kao i čitav svet, uzdrmaće nove informacije o vanzemaljcima, ali pažnja javnosti biće na to usmerena samo nedelju, dve.

Cene energenata će u svetu blago padati, ali to ne znači da će i u Srbiji biti niže. Evro će „skakati“ zavisno od skoka dolara.

Poplave su opet moguće, možda već u januaru, ali neće biti tako katastrofalne kao one u maju 2014. Dok će u svetu tu i tamo biti prirodnih katastrofa, nas će to mimoići. Moguć je manji zemljotres u Crnoj Gori, ali neće biti žrtava.

Više od elementarnih nepogoda brinu me potencijalni nemiri. Dokle god su Srbi složni, Albanci su mirni. Međutim, ako bude protesta, krenuće i Šiptari.

Za sada nema šanse da povratimo Kosovo. Plašim se da će nova „onkologija“ biti Vojvodina, kao što je to ranije bilo Kosovo. Krenuće se sa propagandom da su Srbi protiv Mađara i drugih naroda. Mogle bi da se dese dirigovane provokacije, da neko pošalje fašističke grupe da maltretiraju ljude, kao što se to dešava trenutno u Kijevu.

Ranije sam govorio o mogućnosti povratka monarhije. Godine 2011. prošla je šansa za tako nešto, međutim od 2015. do 2019. srećna zvezda ponovo će biti na strani Karađorđevića. Imaće podršku Evrope, jer bi dolazak krune mogao da smiri eventualnu nestabilnu situaciju u Srbiji. Međutim, Evropi dugoročno ne bi odgovaralo da kraljevska porodica ostane na vlasti jer – kruna odgovara samo kruni, a ne i Merkelovoj.

[adsenseyu4]

Standard neće dalje padati, bez obzira na to da li će biti nemira, poplava i skoka evra. Dokle god u ovoj zemlji ima seljaka – moći će da se kupi kvalitetna hrana. Ne čudi me što su i bogati počeli da ulažu u zemlju, jer stvari diktira onaj u čijim su rukama zemlja i pitka voda.

Najbolje će zarađivati oni koji su povezani sa proizvodnjom brašna (kukuruz, pšenica, ječam, heljda, pirinač…). Hleb je svima neophodan, a bez mesa se i može. Jedino se plašim da ove godine ipak ne usvoje zakon kojim se dozvoljava uzgoj i promet GMO, jer to ne bi bilo dobro za našu privredu, a ni za zdravlje.

I naredne godine doživećemo velike uspehe u sportu i umetnosti. Verujem da će novi Kusturičin film biti nagrađen u inostranstvu, a moguće je da budu pokrenuti novi filmski i pozorišni festivali.

Ova zima će, uprkos nekim mračnim prognozama, biti prosečna ili čak malo toplija od prosečne. Prvi sneg će relativno rano pasti, ali ubrzo će doći do otopljenja. U januaru će možda desetak dana biti ispod nule, a najhladnije će biti krajem februara i početkom marta, a onda će nastupiti proleće koje će se, kao i 2014, „vući“ do Miholjskog leta.

Skrenuo bih pažnju ljudima da više brinu o svom zdravlju, a naročito o zdravlju svoje dece. Naime, naredna godina (koju računam od d 13. januara 2015. do 13. januara 2016) veoma je opasna po psihičko zdravlje dece do 14 godina (dečaka i do 16), sa mogućnošću suicida. Moguća su i ubistva i više tuča i droge po školama. Za utehu, nema opasnosti od ebole. Epidemije koje se pojavljuju u svetu ograničenog su obima i delo su farmaceutske mafije.

(Novosti)

[adsenseyu2]