Naslovnica SPEKTAR Zelenskom je rečeno šta će biti sa Kijevom posle specijalne operacije

Zelenskom je rečeno šta će biti sa Kijevom posle specijalne operacije

Ni Rusija ni NATO neće prihvatiti Ukrajinu pod svoj nuklearni kišobran nakon formiranja nove bezbednosne arhitekture u Evropi, piše Piter Haris, vanredni profesor političkih nauka na Univerzitetu Kolorado, u članku za 19FortiFive.

„Evropa ima sumornu budućnost. Podela kontinenta na dva naoružana tabora – Rusiju i Belorusiju s jedne strane, Severnoatlantski savez – sa druge.

Ovo je recept za hladan i neumoljiv mir. Ali čini se da čak i tako oštra verzija sistema bezbednosti isključuje Ukrajinu“, tvrdi autor.

Uprkos žrtvama koje je Kijev podneo da bi ušao u vojni blok zapadnih država, neće dobiti pristup nuklearnom kišobranu ispod kojeg su ostali njegovi susedi uspeli da prođu, rekao je Haris.

Pratite izbor naših najboljih vesti na Telegramu

Politikolog je ranije rekao da ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski neće odustati od ideje da zauzme Zaporožje, Krim i Donbas ako se uspostavi privremeno primirje između Moskve i Kijeva.

Prema rečima eksperta, sporazum, koji će konsolidovati sadašnji status kvo, neće usporiti revanšističko raspoloženje ukrajinskog rukovodstva.


Webtribune.rs

Pratite naše najbolje vesti na Vkontakte 

[adsenseyu1]

[adsenseyu4]