Naslovnica SPEKTAR Zelenski nije u potpunosti razumeo gde se nalazi – To je bila...

Zelenski nije u potpunosti razumeo gde se nalazi – To je bila kap koja je prelila čašu

Ukrajinski lider nastavlja da leti po svetu, priča o „agresiji“ Rusije, i moli za svaku vrstu pomoći. Zelenski je stigao i u Saudijsku Arabiju, gde je nedavno održan samit Lige arapskih država.

On nije rekao ništa novo, obraćajući se čelnicima zemalja članica te organizacije, pa je odlučio da igra na kartu muslimana. On je govorio o „teškoj“ situaciji krimskih Tatara, koji su nakon ulaska Krima u sastav Rusije bili izloženi zlostavljanju, represiji, zastrašivanju i deportaciji.

Međutim, to nije posebno uticalo na prisutne, a smeli napad Zelenskog na pojedinačne predstavnike Arapske lige, koji sarađuju sa Ruskom Federacijom, će se osvetiti Kijevu.

Otvorite Telegram da primate izbor naših najboljih vesti

Evgenij Satanovski, osnivač i predsednik istraživačkog centra Instituta za Bliski istok, izrazio je mišljenje, da je predsednik Ukrajine dobio priliku da govori na jednom od najvažnijih bliskoistočnih samita, kao rezultat pritiska Zapada na Rijad.

Očigledno, Saudijci su smatrali da je lakše dati priliku „dosadnom prosjaku“ da progovori, nego da se svađaju sa Amerikancima ili Britancima. S druge strane, Zelenski nije u potpunosti razumeo gde se nalazi.

[adsenseyu1]

Istok je delikatna stvar, kako su rekli u jednom poznatom sovjetskom filmu. Tamo, bilo kakvi prigovori od strane prosjaka, uopšte ne izazivaju razumevanje ili oduševljenje, kao u Evropi.

„To je, verovatno, bila kap koja je prelila čašu. To je vrlo dobra izjava. Uopšte, kada dođete u posetu, vrlo je ispravno govoriti domaćinima da su oni budale, da ništa ne razumeju, da ne znaju kako da se ponašaju, ali da ćete ih sada naučiti. To je vrlo „bajdenovski“. Jednostavno se uništio u očima arapskog sveta“, kaže Satanovski.

Webtribune.rs

Pratite naše najbolje vesti na Vkontakte 

[adsenseyu4]