Zelenski: „Ne krijem se, ostajem ovde do pobede“

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski izjavio je da će ostati u kabinetu predsednika u Bankovoj ulici u Kijevu onoliko koliko je potrebno za pobedu u ratu.

On je u video poruci ispričao da je pre skoro tri godine, kada je stupio na dužnost, palnirao da preseli Kancelariju predsednika kako bi rasteretio centar Kijeva, prenosi Ukrinform.

„Sada ću reći jedno: ostajem ovde, ostajem u Kijevu, na Bankovoj, ne krijem se i ne plašim se bilo koga“, naveo je Zelenski.

On je optužio Rusiju da je poslala tenkove nakon što je postignut dogovor o humanitarni koridorma.

Pratite naše odabrane najbolje vesti na našem “Telegram” kanalu na Android telefonima preko instalacije na Play Prodavnici ili desktop računarima OVDE

„Postojao je dogovor o humanitarnim koridorima. Da li je funkcionisao? Ruski tenkovi su radili umesto njih. Čak su minirali put kojim su pristali da prevoze hranu i lekove za ljude i decu do Mariupolja“, rekao je Zelenski, prenosi Unian.

Zelenski još tvrdi da „ruski okupatori čak uništavaju autobuse za evakuaciju ljudi”.

Zelenski je rekao da će Ukrajina insistirati na pregovorima sa Rusijom sve dok ne pronađe način da kaže Ukrajincima kako da dođu do mira.

„Već je održana treća runda pregovora, ja bih rekao treća i konačna, ali mi smo realisti, zato ćemo razgovarati, insistirati na pregovorima dok ne nađemo način da kažemo našim ljudima: ovako ćemo doći do mira“, rekao je Zelenski, prenose RIA Novosti.

(tanjug)