Makron: „Putin će nastaviti vojne operacije – Mi ćemo Rusima sankcije a oni nama kontrasankcije“ …

Francuski predsednik Emanuel Makron smatra da se u kratkom roku neće pronaći političko rešenje za situaciju u Ukrajini i da će se nastaviti vojne operacije.

„Razgovori sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom su složeni, jer on odbija da prekine vatru. Rusija se danas nalazi na sledećoj poziciji ─ zahteva veoma teške uslove od Ukrajine. To su pregovori između Ukrajine i Rusije, ali se oni održavaju u veoma nepravednim uslovima agresije, u uslovima u kojima Francuska neće intervenisati“, rekao je.

Francuski predsednik je dodao da se nada da će se u narednim danima i nedeljama doći do pravog rešenja putem pregovora.

Pratite naše odabrane najbolje vesti na našem “Telegram” kanalu na Android telefonima preko instalacije na Play Prodavnici ili desktop računarima OVDE

„Mi činimo sve da pripomognemo tome. To zavisi od dve zemlje ali takođe zavisi i od situacije na licu mesta. Ja realno posmatram stvari i mislim da će se kratkoročno, najverovatnije, nastaviti rat“, naveo je francuski lider.

On je istakao i da će se uvoditi nove sankcije protiv Rusije, a znači i kontrasankcije Moskve i zaključio da su Francuska, Nemačka i Evropa „učinili sve kako bi se izbegao rat“.